Νεπάλ: Νεκροί και τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό

Νεπάλ: Νεκροί και τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και δεκάδες τραυματίστηκαν

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και δεκάδες τραυματίστηκαν μετά από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το δυτικό Νεπάλ την Παρασκευή.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι σπίτια στην περιοχή κατέρρευσαν και κτίρια στο Νέο Δελχί της Ινδίας «κουνήθηκαν».

«Δεν έχουμε καταφέρει να επικοινωνήσουμε με την περιοχή που βρέθηκε στο επίκεντρο, την Τζατζάρκοτ», δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος Χάρις Τσάντρα Σάρμα, προσθέτοντας ότι μόνο εκεί, υπάρχουν αναφορές για 17 νεκρούς.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο με τραυματισμούς, δήλωσε τηλεφωνικά στο Reuters ο αξιωματούχος της περιφέρειας Τζατζάρκοτ, Σουρές Σουνάρ.

«Βρίσκομαι κι εγώ ο ίδιος στην ύπαιθρο. Συλλέγουμε λεπτομέρειες, αλλά λόγω του κρύου και της νύχτας είναι δύσκολο να λάβουμε πληροφορίες από απομακρυσμένες περιοχές», δήλωσε.

Το Εθνικό Σεισμολογικό Κέντρο του Νεπάλ δήλωσε ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 11:47 μ.μ. (τοπική ώρα) στην περιοχή Τζατζάρκοτ της επαρχίας Καρνάλι. Το επίκεντρο βρίσκεται περίπου 500 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού.

«Επιβεβαιώσαμε αναφορές ότι πέντε άτομα μιας οικογένειας έχασαν τη ζωή τους στο χωριό Ααθμπίσκοτ. Υπάρχουν αναφορές για περισσότερους θανάτους. Δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε», δήλωσε ο Ναμαράτζ Μπαταράι, αξιωματούχος της αστυνομίας στη γειτονική περιφέρεια Ρουκούμ Γουέστ.

Πλάνα τοπικών Μέσων ενημέρωσης έδειχναν γκρεμισμένες προσόψεις πολυώροφων πλινθόκτιστων σπιτιών. Οι δονήσεις έγιναν αισθητές σε γειτονικές περιοχές και μέχρι το Κατμαντού, δήλωσαν κάτοικοι.

«Τα σπίτια κατέρρευσαν. Οι άνθρωποι έτρεξαν έξω από τα σπίτια τους. Βρίσκομαι έξω, στο πλήθος των τρομοκρατημένων κατοίκων. Προσπαθούμε να βρούμε λεπτομέρειες για τις ζημιές», δήλωσε ο αστυνομικός Σαντός Ρόκα.

Σημειώνεται πως ο σεισμός ταρακούνησε κτίρια μέχρι το Νέο Δελχί, περίπου 600 χιλιόμετρα μακριά. Βίντεο στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, έδειχναν ανθρώπους να τρέχουν στο δρόμο καθώς ορισμένα κτίρια εκκενώνονταν.

Το Γερμανικό Κέντρο Ερευνών για τις Γεωεπιστήμες (GFZ) προσδιόρισε το μέγεθος του σεισμού στα 6,2 Ρίχτερ και το βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή