ΗΠΑ: Ανακαλούνται χιλιάδες παρτίδες κατεψυγμένου κοτόπουλου λόγω «μεταλλικών αντικειμένων»

ΗΠΑ: Ανακαλούνται χιλιάδες παρτίδες κατεψυγμένου κοτόπουλου λόγω «μεταλλικών αντικειμένων»

Το 2019, η μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασμένου κρέατος στις ΗΠΑ είχε ανακαλέσει περισσότερους από 15 τόνους κοτόπουλου λόγω πιθανής μόλυνσης από καουτσούκ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 13.000 κιλά κατεψυγμένου επεξεργασμένου κοτόπουλου ανακαλούνται αφού οι καταναλωτές ανέφεραν ότι βρήκαν μεταλλικά κομμάτια στο προϊόν, δήλωσαν αξιωματούχοι ασφάλειας τροφίμων των ΗΠΑ.

«Ενας περιορισμένος αριθμός καταναλωτών ανέφερε ότι βρήκε μικρά, εύκαμπτα μεταλλικά κομμάτια στο προϊόν», ανέφερε η Tyson σε δελτίο Τύπου σχετικά με την εθελοντική ανάκληση που εκδόθηκε το Σάββατο.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι ειδοποιήθηκε από την εταιρεία μετά την ανακάλυψη του προβλήματος.

Το USDA συμβουλεύει τους καταναλωτές να πετάξουν ή να επιστρέψουν τα κατεψυγμένα προϊόντα με μπιφτέκια κοτόπουλου που παρήχθησαν στις 5 Σεπτεμβρίου 2023 με ημερομηνία χρήσης έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2024.

Το 2019, η Tyson είχε ανακαλέσει περισσότερα από 15.000 κιλά nuggets κοτόπουλου λόγω πιθανής μόλυνσης από καουτσούκ ενώ το 2014 είχε ανακαλέσει περισσότερα από 32.000 κιλά του ίδιου προϊόντος, αφού οι καταναλωτές παραπονέθηκαν ότι βρήκαν μικρά κομμάτια πλαστικού στο φαγητό τους.

Πηγή: NPR

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή