Ουκρανία: Οι Ρώσοι αποτρέπουν ουκρανική επίθεση από αέρος στην Κριμαία

Ουκρανία: Οι Ρώσοι αποτρέπουν ουκρανική επίθεση από αέρος στην Κριμαία

Ενας άνθρωπος τραυματίστηκε από συντρίμμια, καθώς οι Ουκρανοί συνεχίζουν την αντεπίθεσή τους

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 17 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα της Ουκρανίας αναχαίτισαν και κατέστρεψαν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσίας τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα Τρίτη, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και τη χερσόνησο της Κριμαίας, γνωστοποίησε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Τα εννέα από τα drones καταστράφηκαν από συστοιχίες αντιαεροπορικών όπλων και άλλα οκτώ αναχαιτίστηκαν με τη χρήση μέσων ηλεκτρονικού πολέμου, διευκρίνισε το υπουργείο μέσω Telegram.

Νωρίτερα, ο εγκατεστημένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, λιμανιού της Μαύρης Θάλασσας στη χερσόνησο της Κριμαίας, ο Μιχαήλ Ραζβαζάγεφ, ανέφερε, επίσης μέσω Telegram, ότι συντρίμμια κατέπεσαν στην οροφή σπιτιού στο χωριό Αντρίιβκα, σε μικρή απόσταση από τη Σεβαστούπολη, προκαλώντας πυρκαγιά που όμως έσβησε γρήγορα.

Σύμφωνα με τον εγκάθετο των Ρώσων κυβερνήτη, τραυματίστηκε ένας άνθρωπος από τα συντρίμμια ενός από τα ντρόουν, στην Ορλίφκα.

Σύμφωνα με τον ρωσικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Shot, περί τις 04.10 (τοπική ώρα· 03.10 ώρα Ελλάδας), ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις κοντά στις πόλεις Νοβαφεόντοροβκα και Σάκι. Στην τελευταία βρίσκεται βάση των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας).

Το λιμάνι της Σεβαστούπολης, βάση του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, έχει γίνει επανειλημμένα στόχος ουκρανικών επιθέσεων.

Η Ρωσία προσάρτησε παρανόμως τη χερσόνησο της Κριμαίας το 2014. Η ουκρανική αντεπίθεση πλέον έχει σαφή στόχο την αποδυνάμωση των ρωσικών ενισχύσεων στον Νότο, στις ημικατεχόμενες περιφέρειες της Χερσώνας και της Ζαπορίζια, με απώτερο σκοπό την απελευθέρωση και της ίδιας της Κριμαίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ukrinform

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή