Λος Αντζελες: Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές έδειραν μέχρι θανάτου 69χρονο εβραίο

Λος Αντζελες: Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές έδειραν μέχρι θανάτου 69χρονο εβραίο

Ενας 69χρονος εβραίος πέθανε στο Λος Αντζελες αφού δέχθηκε επίθεση από φιλοπαλαιστίνιο διαδηλωτή

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας 69χρονος εβραίος πέθανε στο Λος Αντζελες αφού δέχθηκε επίθεση από έναν φιλοπαλαιστίνιο Αραβα διαδηλωτή με τηλεβόα, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο βόρειο τμήμα της πόλης, τα ξημερώματα της Δευτέρας, ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τόσο στην Καλιφόρνια όσο και στο Ισραήλ οι Αρχές επιβολής του νόμου του Λος Αντζελες επιβεβαίωσαν, χθες Δευτέρα, ότι ο εβραίος άνδρας πέθανε ως αποτέλεσμα τραυματισμού στο κεφάλι, αφού ο φιλοπαλαιστίνιος διαδηλωτής τού επιτέθηκε με τηλεβόα.

Μάρτυρες στο σημείο είπαν ότι ξέσπασε λεκτική διαμάχη μεταξύ του Κέσλερ και ενός νεαρού διαδηλωτή, όταν ο διαδηλωτής χτύπησε τον ηλικιωμένο στο κεφάλι με έναν τηλεβόα που κρατούσε.

Ο Κέσλερ έπεσε στο έδαφος αιμορραγώντας και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, πιθανότατα λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας.

Οι Ισραηλινοί που ήταν παρόντες στο σημείο είπαν στο Ynet, την ιστοσελίδα της ισραηλινής εφημερίδας Γεντιότ Αχρονότ, ότι επρόκειτο για «ένα τρομακτικό θέαμα» και εξέφρασαν σοκαρισμένοι που ένα τέτοιο περιστατικό έλαβε χώρα στη γειτονιά τους.

Η Εβραϊκή Ομοσπονδία του Ευρύτερου Λος Αντζελες εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό τη Δευτέρα λέγοντας: «Οι καρδιές μας είναι με την οικογένεια του θύματος. Ενώ περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες από τους εταίρους μας στις αρχές επιβολής του νόμου, σας υπενθυμίζουμε ότι αυτό είναι το τέταρτο μεγάλο αντισημιτικό έγκλημα που διαπράττεται στο Λος Αντζελες μόνο φέτος».

«Η βία κατά του λαού μας δεν έχει θέση στην πολιτισμένη κοινωνία», πρόσθεσε. «Απαιτούμε ασφάλεια. Δεν θα ανεχθούμε τη βία κατά της κοινότητάς μας. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να την αποτρέψουμε».

Το περιστατικό καταγράφηκε στην κινητή συσκευή του δράστη και κατασχέθηκε από την τοπική αστυνομία ως αποδεικτικό στοιχείο στην έρευνά της για το περιστατικό. Η αστυνομία δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την έρευνα και δεν διευκρίνισε εάν ο ύποπτος συνελήφθη.

Πηγή: KTLA, Fox 11, i24, Ynet, Jerusalem Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή