Columbia: Αναστέλλει τη λειτουργία ομάδων που είναι «υπέρ της κατάπαυσης πυρός»

Columbia: Αναστέλλει τη λειτουργία ομάδων που είναι «υπέρ της κατάπαυσης πυρός»

Η λειτουργία των «Φοιτητών για τη Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη» και της «Εβραϊκής Φωνής για την Ειρήνη» ανεστάλη έως το τέλος του φθινοπωρινού εξαμήνου.

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη λειτουργία δύο φοιτητικών συλλόγων οι οποίοι οργάνωσαν διαδηλώσεις με κεντρικό αίτημα την κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο Ισραήλ και Χαμάς αναστέλλει το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Columbia.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή ο ανώτερος εκτελεστικός αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για την Ασφάλεια στην Πανεπιστημιούπολη, Τζέραλντ Ρόσμπεργκ, προσάπτει στους δύο συλλόγους ότι «παραβίασαν επανειλημμένως» τους κανόνες για την οργάνωση εκδηλώσεων στους χώρους του πανεπιστημίου.

Η λειτουργία των δύο συλλόγων, των Φοιτητών για τη Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη (SJP) και της Εβραϊκής Φωνής για την Ειρήνη (JVP), ανεστάλη έως το τέλος του φθινοπωρινού εξαμήνου, τόνισε ο κ. Ρόσμπεργκ.

«Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού οι δύο σύλλογοι παραβίασαν επανειλημμένως τις πολιτικές του πανεπιστημίου για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων στις εγκαταστάσεις του, κάτι που κορυφώθηκε με την εκδήλωση χωρίς άδεια που διεξήχθη παρά τις προειδοποιήσεις και συμπεριέλαβε απειλητική ρητορική και εκφοβισμούς», κατά τον αντιπρόεδρο του Κολούμπια.

Ο Τζ. Ρόσμπεργκ κατέστησε σαφές ότι η αναστολή δεν θα τερματιστεί, παρά μόνο αν οι δύο σύλλογοι δείξουν βούληση να συμμορφωθούν προς τους κανόνες του ιδρύματος.

«Αυτό θα εγγυηθεί την ασφάλεια της κοινότητάς μας και την απρόσκοπτη διεξαγωγή των κύριων δραστηριοτήτων του πανεπιστημίου», πρόσθεσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος.

Εκατοντάδες φοιτητές του Κολούμπια έκαναν αποχή από τα μαθήματα την Πέμπτη, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, για να συμμετάσχουν σε διαδήλωση που διοργάνωσαν οι δύο σύλλογοι.

Στην κινητοποίηση αυτή, κάλεσαν την αμερικανική κυβέρνηση να ασκήσει πίεση για να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι συνεχιζόμενοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 11.000 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους, συμπεριλαμβανομένων 4.500 και πλέον παιδιών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, κάποιοι από τους φοιτητές αξίωσαν προχθές το πανεπιστήμιο να χαρακτηρίσει «γενοκτονία» τον πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και να πάψει να συνεργάζεται με ισραηλινούς θεσμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή