Ισλανδία: Εκκένωση πόλης λόγω ανησυχιών για έκρηξη ηφαιστείου

Ισλανδία: Εκκένωση πόλης λόγω ανησυχιών για έκρηξη ηφαιστείου

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας διέταξε κατά τη διάρκεια της νύχτας την πλήρη εκκένωση του Γκρίνταβικ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εκκένωση μιας πόλης 3.000 κατοίκων, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, προχώρησαν οι αρχές στην Ισλανδία λόγω ανησυχιών για ηφαιστειακή έκρηξη.

Η Ισλανδική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΙΜΟ) δήλωσε το Σάββατο ότι υπάρχει «σημαντικός» κίνδυνος έκρηξης στη χερσόνησο Ρέικιανες, επειδή το μέγεθος της υπόγειας διείσδυσης μάγματος και ο ρυθμός με τον οποίο κινείται είναι αρκετές φορές μεγαλύτερος από αυτόν που είχε μετρηθεί προηγουμένως στην περιοχή.

Ως εκ τούτου, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας διέταξε κατά τη διάρκεια της νύχτας την πλήρη εκκένωση του Γκρίνταβικ, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως δεν πρόκειται για εκκένωση έκτακτης ανάγκης.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή Ρέικιανες έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια αρκετές εκρήξεις σε ακατοίκητες περιοχές, αλλά η τρέχουσα ηφαιστειακή δραστηριότητα συνιστά άμεσο κίνδυνο για την πόλη, όπως εκτιμούν οι αρχές.

Την Πέμπτη, η αυξημένη σεισμική δραστηριότητα προκάλεσε το κλείσιμο του γεωθερμικού λουτροθεραπευτηρίου Blue Lagoon, ενός από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της χώρας.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή