Στο «σφυρί» κρανίο τρικεράτωπα ηλικίας 68 εκατ. ετών

Στο «σφυρί» κρανίο τρικεράτωπα ηλικίας 68 εκατ. ετών

Η τιμή πώλησης αναμένεται μεταξύ 300.000 και 500.000 ευρώ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κρανίο ενός τρικεράτωπα δεινοσαύρου που χρονολογείται πριν από 68 εκατομμύρια χρόνια, θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Christie’s στο Παρίσι την ερχόμενη Τρίτη.

Το κρανίο του φυτοφάγου τρικεράτωπα ανακαλύφθηκε το 1998 στη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ και ονομάστηκε «Baby Jane» από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του.

Εκτιμάται πως η τιμή πώλησης θα κυμανθεί μεταξύ 300.000 και 500.000 ευρώ. Το υψηλότερο αντίτιμο για κρανίο τρικεράτωπα ήταν 572.000 ευρώ σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στο Λονδίνο το 2021.

Στο «σφυρί» κρανίο τρικεράτωπα ηλικίας 68 εκατ. ετών-1
Φωτ.: Christie’s

Τον τίτλο του ακριβότερου απολιθώματος δεινοσαύρου κατέχει ο ολοκληρωμένος σκελετός ενός τυραννόσαυρου ρεξ που το 2021 πουλήθηκε έναντι 29 εκατομμυρίων στη Νέα Υόρκη.

«Ολα τα παιδιά –αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά, όπως εμείς– αναγνωρίζουν ένα τέτοιο κρανίο», τόνισε ο Ιπολίτ ντε λα Φερονιέρ, επικεφαλής της δημοπρασίας. «Υπάρχουν βέβαια ολοκληρωμένοι σκελετοί, αλλά για τους συλλέκτες ίσως είναι βολικότερο να έχουν ένα κρανίο στο σαλόνι τους», πρόσθεσε.

Με μήκος που έφθανε τα 9 μέτρα, ο τρικεράτωπας ήταν ένας από τους μεγαλύτερους δεινοσαύρους της οικογένειας των κερατοψίδων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT