Νιου Τζέρσεϊ: Η σύζυγος του κυβερνήτη διεκδικεί τη θέση του Μενέντεζ

Νιου Τζέρσεϊ: Η σύζυγος του κυβερνήτη διεκδικεί τη θέση του Μενέντεζ

Η σύζυγος του κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ Φίλιπ Μέρφι, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια για μια εκ των θέσεων που κατέχει ο γερουσιαστής της πολιτείας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τάμι Μέρφι, σύζυγος του κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ Φίλιπ Μέρφι, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα είναι υποψήφια για μια εκ των θέσεων που κατέχει ο γερουσιαστής της πολιτείας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία.

Η 58χρονη Μέρφι θέτει για πρώτη φορά υποψηφιότητα για δημόσιο αξίωμα. Κατά τη διάρκεια των έξι ετών που ο σύζυγός της είναι κυβερνήτης, υπήρξε δραστήρια πρώτη κυρία της πολιτείας που εργάστηκε για τη βελτίωση των υψηλών ποσοστών μητρικής και βρεφικής θνησιμότητας στην πολιτεία και για την επέκταση της διδασκαλίας σχετικά με την κλιματική αλλαγή στα δημόσια σχολεία.

Η κ. Μέρφι έχει ήδη τουλάχιστον δύο Δημοκρατικούς αντιπάλους στις προκριματικές εκλογές: Τον αντιπρόσωπο Αντι Κιμ, ο οποίος εκπροσωπεί το Νότιο Τζέρσεϊ στο Κογκρέσο από το 2019, και τον Λάρι Χαμ, πολιτικό ακτιβιστή και υποψήφιο για τη Γερουσία για δεύτερη φορά. 

Ο Μενέντεζ έχει δηλώσει αθώος στις ομοσπονδιακές κατηγορίες για δωροδοκία και συνωμοσία, έχοντας δηλώσει ότι δεν θα παραιτηθεί από τη Γερουσία. Παράλληλα δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την επανεκλογή του, αλλά αν διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών, θα αντιμετωπίσει αρκετές πρακτικές προκλήσεις.

Με πληροφορίες από New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή