Ανάβυσσος: Ο διευθυντής τεχνολογικής εταιρείας ύποπτος για συνεργασία με την FSB

Ανάβυσσος: Ο διευθυντής τεχνολογικής εταιρείας ύποπτος για συνεργασία με την FSB

Είχαν ξεκινήσει έρευνες για την συνεργασία του με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γνωστός στις αρχές της Ουκρανίας είναι ο 58χρονος που συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ανάβυσσο.

Ο 58χρονος Ν. P., που σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από την Interpol κατηγορείται ότι ως μέτοχος και διευθυντής εταιρείας προϊόντων τεχνολογίας, η οποία προμήθευε με αμυντικά υλικά τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, υπεξαίρεσε χρηματικό ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου. 

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος, όπως αναφέρουν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, στις 7 Απριλίου είχε συλληφθεί στο χωριό Kozin και είχαν ξεκινήσει έρευνες για την συνεργασία του με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο N. P., μέλος του κόμματος OPZZH ήταν ύποπτος για συνεργασία με τη ρωσική FSB. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τα ουκρανικά μέσα, ήταν ύποπτος για συνεργασία με βουλευτή της Κρατικής Δούμας και το σύμβουλο του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 

Η αντικατασκοπεία της ουκρανικής SBU άνοιξε ποινικές διαδικασίες εναντίον του ως ύποπτο εσχάτης προδοσίας. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο τον κατηγορούμενο, «τακτοποίησε τα πάντα» με τη βοήθεια του Κρεμλίνου και η υπόθεση αποσιωπήθηκε και θάφτηκε στα αρχεία της SBU, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ουκρανικής συνοριακής υπηρεσίας, ο 58χρονος τουλάχιστον μία φορά το μήνα, ταξίδευε στη Μόσχα μέσω Λευκορωσίας (Μινσκ) και μέσω Τουρκίας ( Κωνσταντινούπολη). 

Κατά την περίοδο 2014-2022, ο N.P., σύμφωνα με τα ίδια μέσα, πραγματοποίησε συναντήσεις με τους επικεφαλής επιχειρήσεων κοντά σε Ουκρανική Αμυντική Βιομηχανία με το πρόσχημα της οργάνωσης έργων στον αμυντικό τομέα

Ταυτόχρονα, ο Ουκρανός, όπως αναφέρουν τα μέσα της Ουκρανίας, υποστήριζε ότι είναι εν ενεργεία συνταγματάρχης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και πως λειτουργεί στην Ουκρανία μυστικά και εκτελεί καθήκοντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ακόμη, πριν ξεκινήσει ο πόλεμος, για αρκετούς μήνες προωθούσε ενεργά τη θέση ότι «οι Ρώσοι θα έρθουν σύντομα και θα βάλουν τους πάντες στη θέση τους». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή