Ερντογάν από Γερμανία: «Οσοι έχουν παρελθόν Ολοκαυτώματος και χρωστούν στο Ισραήλ, δεν μιλούν άνετα»

Ερντογάν από Γερμανία: «Οσοι έχουν παρελθόν Ολοκαυτώματος και χρωστούν στο Ισραήλ, δεν μιλούν άνετα»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε σήμερα στο Βερολίνο όπου είχε συναντήσεις με τους κ.κ. Ολαφ Σολτς και Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε σήμερα στο Βερολίνο όπου είχε συναντήσεις με τους κ.κ. Ολαφ Σολτς και Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

«Η Γερμανία ας μας δώσει ή ας μη μας δώσει τα Εurofighter Typhoon. Δεν είναι η μόνη χώρα που παράγει μαχητικά. Υπάρχουν και άλλες χώρες στον κόσμο που παράγουν. Και εμείς παράγουμε μη επανδρωμένα αεροσκάφη», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στο θέμα των μαχητικών αεροσκαφών που θα ήθελε να αγοράσει η Αγκυρα από την Ευρώπη.

«Μιλάνε για τους ομήρους της Χαμάς. Δείτε πόσους (σ.σ. ομήρους) κρατάει το Ισραήλ, πολύ περισσότερους. Δείτε πόσα όπλα έχει η Χαμάς. Δείτε, από την άλλη πλευρά, το Ισραήλ που έχει και πυρηνικά», δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης, στρέφοντας τα «πυρά» του κατά του Ισραήλ.  

«Εγω μιλώ άνετα. Δεν χρωστάω τίποτα στο Ισραήλ. Αλλοι έχουν παρελθόν Ολοκαυτώματος και χρωστούν στο Ισραήλ και δεν μιλούν άνετα», σημείωσε ο Ρ. Τ. Ερντογάν, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της Γερμανίας.

Αναφερόμενος στα άλλα ανοιχτά ζητήματα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Πρέπει να συνεργαστούμε στενότερα με τη Γερμανία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Η μεγαλύτερη επιθυμία μας είναι η τουρκική κοινότητα της Γερμανίας, η οποία λειτουργεί ως ανθρώπινη γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών και της οποίας ο πληθυσμός έχει φτάσει τα 3,5 εκατομμύρια, να ζει ειρηνικά. Προκειμένου να καλύψουμε τις θρησκευτικές ανάγκες της τουρκικής κοινότητας, πραγματοποιούμε από κοινού εργασίες για την εκπαίδευση των λειτουργών μας που εργάζονται εδώ. Ένας άλλος τομέας συνεργασίας με τη Γερμανία είναι η μετανάστευση. Συνεχίζονται οι εργασίες της κοινής μας ομάδας εργασίας. Μια από τις βασικότερες θεματολογίες των συναντήσεών μας είναι η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως γνωρίζετε, έχω δηλώσει ότι επιθυμούμε ειλικρινά να ανακτήσει δυναμική αυτή η διαδικασία. Έχουμε δίκαιες προσδοκίες εδώ και πολύ καιρό σε θέματα όπως η επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης και η απελευθέρωση των θεωρήσεων βίζας. Αποδίδουμε σημασία στη συμβολή της Γερμανίας, μιας από τις κορυφαίες ατμομηχανές (χώρες) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε αυτό το πλαίσιο.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή