Ο Μπάιντεν έδωσε χάρη σε δύο γαλοπούλες ενόψει της Μέρας των Ευχαριστιών

Ο Μπάιντεν έδωσε χάρη σε δύο γαλοπούλες ενόψει της Μέρας των Ευχαριστιών

Tην παράδοση καθιέρωσε το 1989 ο τότε πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος με αφορμή τις αντιδράσεις ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων και των πτηνών.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έδωσε χάρη σε δύο τεράστιες γαλοπούλες με λευκά φτερά από τη Μινεσότα τη Δευτέρα, καθώς οι Αμερικανοί προετοιμάζονταν για την Μέρα των Ευχαριστιών.

«Αυτά τα πουλιά έχουν μια νέα εκτίμηση για τις λέξεις ‘let freedom ring (Aφήστε την ελευθερία να κυριαρχήσει’», δήλωσε ο Μπάιντεν. Σχολιάζοντας δε το μέγεθος της μιας γαλοπούλας είπε «αυτό είναι μεγάλο πουλερικό, φίλε».

Ο Μπάιντεν έδωσε χάρη σε δύο γαλοπούλες ενόψει της Μέρας των Ευχαριστιών-1
Reuters

Οι δύο γαλοπούλες είχαν εκτραφεί στο Γουίλμαρ της Μινεσότα, υπό την καθοδήγηση της Εθνικής Ομοσπονδίας Γαλοπούλας.

Εκατομμύρια γαλοπούλες θα καταναλωθούν την Πέμπτη.

Η αντίστροφη μέτρηση για την Ημέρα των Ευχαριστιών ξεκινά στο Λευκό Οίκο από τον εκάστοτε πρόεδρο. Σε σχετική τελετή, οι εκτροφείς πουλερικών προσφέρουν στον πρόεδρο μία γαλοπούλα, η οποία μέχρι το 1988 αποτελούσε το κύριο έδεσμα στο γιορτινό τραπέζι της προεδρικής οικογένειας.

Tην παράδοση καθιέρωσε το 1989 ο τότε πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος με αφορμή αντιδράσεις ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων και των πτηνών, απελευθέρωσε μια γαλοπούλα. Τη χειρονομία αυτή του πατρός Μπους ακολουθούν έκτοτε όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ, οι οποίοι δίνουν χάρη σε ένα ή δυο πτηνά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή