Υεμένη: Χούθι επιτέθηκαν με πυραύλους σε αντιτορπιλικό των ΗΠΑ

Υεμένη: Χούθι επιτέθηκαν με πυραύλους σε αντιτορπιλικό των ΗΠΑ

Οι δύο πύραυλοι κατέληξαν αρκετά μίλια μακριά από το τάνκερ Central Park στον Κόλπο του Αντεν και το USS Mason

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Xούθι εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους κατά ενός αμερικανικού αντιτορπιλικού στον Κόλπο του Αντεν το οποίο επενέβη για να απελευθερώσει τάνκερ ισραηλινών συμφερόντων που δέχθηκε πειρατική επιδρομή.

Οι δύο πύραυλοι κατέληξαν αρκετά μίλια μακριά από το τάνκερ Central Park στον Κόλπο του Αντεν και το USS Mason που ανταποκρινόταν στο σήμα κινδύνου του, ανέφερε η κεντρική διοίκηση των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα.

Οι Χούθι που ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης απείλησαν να επιτεθούν στο Central Park εάν δεν άλλαζε πορεία προς το λιμάνι της Χοντέιντα, σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία ασφαλείας Ambrey. Το «Central Park», ένα μικρό δεξαμενόπλοιο χημικών (19.998 μετρικοί τόνοι), το διαχειρίζεται η Zodiac Maritime Ltd, μια διεθνής εταιρεία διαχείρισης πλοίων με έδρα το Λονδίνο που ανήκει στην οικογένεια Οφερ του Ισραήλ. Το πλοίο, με σημαία Λιβερίας, ναυπηγήθηκε το 2015 και ανήκει στην Clumvez Shipping Inc, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Το περιστατικό είναι το τελευταίο από μια σειρά επιθέσεων στα ύδατα της Μέσης Ανατολής από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Την περασμένη Παρασκευή, ένα φορτηγό πλοίο που ανήκει σε Ισραηλινό επιχειρηματία δέχθηκε επίθεση από ιρανικής κατασκευής drone στον Ινδικό Ωκεανό, ενώ πριν μια εβδομάδα οι Χούθι κατέλαβαν φορτηγό πλοίο ισραηλινών συμφερόντων στη νότια Ερυθρά Θάλασσα.

Με πληροφορίες από CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή