Ιαπωνία: Συντριβή στη θάλασσα αεροσκάφους του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού

Ιαπωνία: Συντριβή στη θάλασσα αεροσκάφους του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού

Ηδη το ένα από τα οκτώ στελέχη που επέβαιναν στο αεροσκάφος Osprey θεωρείται νεκρό

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη θάλασσα δυτικά της Ιαπωνίας συνετρίβη αεροσκάφος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων με οκτώ επιβαίνοντες, εκ των οποίων παραπλεόντα πλοιάρια έχουν ήδη εντοπίσει τρεις.

Δεν είναι ακόμη γνωστή επισήμως η κατάσταση της υγείας όσων έχουν εντοπιστεί. Ο ένας όμως από τους τρεις έχει ήδη μεταφερθεί σε κλινική χωρίς τις αισθήσεις του και θεωρείται ότι έχει εκπνεύσει.

Το αεροσκάφος που κατέπεσε είναι τύπου V-22 Osprey, όπως εκείνο που κατέπεσε τον Αύγουστο στην Αυστραλία παρασύρονται τρεις επιβαίνοντες στον θάνατο.

Η ακτοφυλακή είπε ότι έστειλε σκάφη και αεροσκάφη στην περιοχή όπου το Osprey συνετρίβη και εντόπισε συντρίμμια στα ανοιχτά του νησιού Γιακουσίμα.

Αλιευτικά σκάφη στην περιοχή βρήκαν τρία άτομα στα γύρω νερά, δήλωσε εκπρόσωπος τοπικού αλιευτικού συνεταιρισμού, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες ή να αναφέρει αν ήταν εν ζωή. Οι δυνάμεις των ΗΠΑ στην περιοχή εξακολουθούσαν να συγκεντρώνουν πληροφορίες, είπε ένας εκπρόσωπός τους.

Η συντριβή σημειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο του νησιού, όπου ένα άλλο Osprey προσγειώθηκε με επιτυχία το απόγευμα της Τετάρτης, δήλωσε εκπρόσωπος της νομαρχιακής διοίκησης.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι (8 το πρωί ώρα Ελλάδος), με μάρτυρες να λένε ότι ο αριστερός κινητήρας του αεροσκάφους φαινόταν να καίγεται κατά την πτώση, όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 2.40 μ.μ. τοπική ώρα, δήλωσε ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας Χιροκάζου Ματσούνο.

Το αεροπλάνο, το οποίο μπορεί να πετάει τόσο σαν ελικόπτερο όσο και σαν αεροσκάφος με σταθερές πτέρυγες, χρησιμοποιείται από τους Πεζοναύτες των ΗΠΑ, το Ναυτικό των ΗΠΑ και τις Δυνάμεις Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας. Τα πολεμικά αεροσκάφη τύπου Osprey φέρουν έλικες που τους επιτρέπουν την άμεση απογείωση με κάθετο τρόπο.

Η ανάπτυξη του Osprey στην Ιαπωνία υπήρξε αμφιλεγόμενη, με τους επικριτές να λένε ότι είναι επιρρεπές σε ατυχήματα, αλλά ο στρατός των ΗΠΑ και η Ιαπωνία αντιτείνουν πως είναι ασφαλές.

Πηγή: Reuters, CNN, Kyodo

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή