Αργεντινή: Η νέα ΥΠΕΞ κλείνει την πόρτα στην ομάδα των BRICS

Αργεντινή: Η νέα ΥΠΕΞ κλείνει την πόρτα στην ομάδα των BRICS

Η νέα υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, Ντιάνα Μοντίνο, ξεκαθάρισε σήμερα πως η χώρα της δεν πρόκειται να ενταχθεί στο μπλοκ Βραζιλίας-Ρωσίας-Ινδίας-Κίνας-Νότιας Αφρικής, στο οποίο υπενθυμίζεται ότι έχει προσκληθεί ήδη από τον περασμένο Αύγουστο

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, Ντιάνα Μοντίνο, ξεκαθάρισε σήμερα πως η χώρα της δεν πρόκειται να ενταχθεί στην ομάδα των αναδυόμενων οικονομιών BRICS. «Δεν θα ενταχθούμε στους BRICS», υπογράμμισε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Η Αργεντινή ήταν ένα από τα έξι κράτη που προσκλήθηκαν να ενταχθούν στην ομάδα των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) κατά τη Σύνοδο Κορυφής που διεξήχθη τον περασμένο Αύγουστο στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

Η εκλογή του Χαβιέρ Μιλέι στην προεδρία της Αργεντινής, ωστόσο, όπως φαίνεται έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα. Προεκλογικά, ο Μιλέι είχε επικρίνει έντονα την ομάδα BRICS αφήνοντας να εννοηθεί πως σκόπευε να ακυρώσει την ένταξη της χώρας του σε αυτήν ενώ εκείνος είχε ασκήσει σκληρή κριτική και στην Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT