Δανία: Επιφυλακή για τρομοκρατικά χτυπήματα – Ο στρατός στη φύλαξη εβραϊκών χώρων

Δανία: Επιφυλακή για τρομοκρατικά χτυπήματα – Ο στρατός στη φύλαξη εβραϊκών χώρων

«Η τρομοκρατική απειλή είναι σοβαρή. Η σύγκρουση οδήγησε σε αύξηση του αντισημιτισμού και της ανασφάλειας», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Πέτερ Χάμελγκααρντ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συνδρομή του στρατού θα πραγματοποιείται από 6 Δεκεμβρίου η φύλαξη εβραϊκών και ισραηλινών χώρων στην Κοπεγχάγη.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας της Δανίας, ο στρατός θα βοηθήσει την αστυνομία στο έργο της ασφάλειας για όσο διάστημα χρειαστεί.  

«Η κατάσταση στο Ισραήλ και τη Γάζα ασκεί μεγάλη πίεση στην αστυνομία. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα υποστηρίξουν την επιτήρηση εβραϊκών και ισραηλινών χώρων στην Κοπεγχάγη», όπως τη συναγωγή ή την ισραηλινή πρεσβεία, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Τρελς Λουντ Πούλσεν.

«Οι ανάγκες θα επανεκτιμώνται τακτικά», αναφέρει το υπουργείο στην ιστοσελίδα του. Σημειώνεται πως αρκετές διαδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί, ως αντίδραση στον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς, σε συνδυασμό με τις πυρπολήσεις του Κορανίου που πραγματοποιήθηκαν στη σκανδιναβική χώρα.

«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου η τρομοκρατική απειλή που αντιμετωπίζει η Δανία είναι σοβαρή», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Πέτερ Χάμελγκααρντ. «Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή οδήγησε σε μια εντελώς απαράδεκτη αύξηση του αντισημιτισμού και της ανασφάλειας μεταξύ των Εβραίων στη Δανία», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ανεξάρτητο ερευνητικό ινστιτούτο Utrikespolitiska institutet, στη Δανία ζουν από 6.000 έως 8.000 άτομα εβραϊκής θρησκείας.

Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου εάν θα ληφθεί παρόμοιο μέτρο για μουσουλμανικές τοποθεσίες στη χώρα, το υπουργείο Αμυνας δεν ήταν σε θέση να απαντήσει αμέσως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή