Ιαπωνία: Πέντε σοροί στα συντρίμμια του αμερικανικού αεροσκάφους που κατέπεσε

Ιαπωνία: Πέντε σοροί στα συντρίμμια του αμερικανικού αεροσκάφους που κατέπεσε

Κομμάτια του Osprey έχουν εντοπιστεί και ανασυρθεί από τη θάλασσα νοτιοδυτικά της Ιαπωνίας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποβρύχια που διεξάγουν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στα νερά ανοιχτά της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας φέρονται να έχουν εντοπίσει αυτό που φαίνεται να είναι το κύριο μέρος ενός αμερικανικού στρατιωτικού αεροσκάφους Osprey, που συνετρίβη την περασμένη εβδομάδα, καθώς και πέντε σορούς, σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει το θέμα, το πρακτορείο αναφέρει ότι εντοπίστηκαν τη Δευτέρα τα πέντε άτομα από τα επτά που αγνοούνται μετά τη συντριβή του αμφιλεγόμενης ασφάλειας αεροσκάφους των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Από την πρώτη ημέρα είχε εντοπιστεί ένας νεκρός από τους οκτώ επιβαίνοντες στο ελικοφόρο αεροσκάφος.

Η 24ωρη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με τη συμμετοχή δυτών, συνεχίζεται μετά τη συντριβή CV-22 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ την Τετάρτη κοντά στο νησί Γιακουσίμα στην επαρχία Καγκοσίμα.

Μερικά κομμάτια από τα συντρίμμια του αεροσκάφους με ανακλινόμενο ρότορα, που κατέπεσε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης κοντά στο νησί, περισυνελέγησαν από τοπική ακτοφυλακή και ψαράδες και παραδόθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Το τελευταίο περιστατικό σηματοδότησε το πρώτο θανατηφόρο ατύχημα στην Ιαπωνία με Osprey, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για την ασφάλεια του αεροπλάνου.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Πηγή: Kyodo

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή