Γαλλία – επίθεση στο Παρίσι: Ο δράστης φαίνεται ότι δεν είχε συνεργούς

Γαλλία – επίθεση στο Παρίσι: Ο δράστης φαίνεται ότι δεν είχε συνεργούς

«Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έδρασε μόνος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι, που στοίχισε τη ζωή σε έναν Γερμανοφιλιππινέζο τουρίστα το περασμένο Σάββατο κοντά στον Πύργο του Άιφελ, «αποδέχεται πλήρως και αναλαμβάνει την ευθύνη για τις πράξεις του» και «όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έδρασε μόνος», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Ο 26χρονος Γαλλοϊρανός Αρμάν Ρατζαμπούρ-Μιγιαντοάμπ δικαιολόγησε την πράξη του ως «αντίδραση απέναντι στις διώξεις που υφίστανται οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο», ενώ εμφανίστηκε «πολύ ψυχρός, κυνικός και αποστασιοποιημένος», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη μετά την επίθεση, ήταν ήδη γνωστός στις γαλλικές Αρχές και είχε ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας.

«Υπήρχε ανεπάρκεια στην ψυχιατρική του παρακολούθηση, οι γιατροί θεώρησαν ότι πήγαινε καλύτερα», δήλωσε νωρίτερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, αναφερόμενος στον 26χρονο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή