Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο ανέκδοτο στη Βρετανία είχε κάτι από Γλυπτά Παρθενώνα: «Ηταν Stollen»

Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο ανέκδοτο στη Βρετανία είχε κάτι από Γλυπτά Παρθενώνα: «Ηταν Stollen»

Το βρετανικό φλέγμα επικράτησε και σε αυτή τη δοκιμασία

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2023 ήταν χρονιά επικαιρότητας για το Βρετανικό Μουσείο. Αρχικά, αποκαλύφθηκε η κλοπή τουλάχιστον 1.500 αντικειμένων από τη συλλογή του, στη συνέχεια βρέθηκε στη δίνη μιας διπλωματικής κόντρας με την Ελλάδα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα που επεκτάθηκε στην πολιτική σκηνή της χώρας

Πλέον, το annus horribilis του ιδρύματος κλείνει με το εμβληματικό μουσείο να πρωταγωνιστεί –και να κερδίζει– σε διαγωνισμό ανεκδότου.  

Στον ετήσιο διαγωνισμό χριστουγεννιάτικων αστείων που διοργανώνεται από το τηλεοπτικό δίκτυο Gold ζητείται από τους πολίτες να ποστάρουν στο Χ (πρώην Twitter) τα γιορτινά αστεία τους, με τον νικητή να αναδεικνύεται από το βρετανικό κοινό. 

Φέτος, ο Chris Douch από το Οξφορντσιρ κατάφερε να συνδυάσει στο σύντομο ανέκδοτό του τους μπελάδες του Βρετανικού Μουσείου με ένα χριστουγεννιάτικο γλύκισμα: «Ακούσατε για το χριστουγεννιάτικο κέικ που εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο; Ηταν Stollen» έγραψε ο νικητής, αναφερόμενος στο παραδοσιακό γερμανικό κέικ με αποξηραμένα φρούτα που τρώγεται τα Χριστούγεννα και ως λέξη είναι ομόηχο με τη μετοχή «κλεμμένος». 

Ο Ελον Μασκ αποδείχτηκε άλλος ένας δημοφιλής στόχος των αστείων. Για την ακρίβεια, στην ψηφοφορία, το ανέκδοτο με τον νέο ιδιοκτήτη του πρώην Twitter αναδείχτηκε δεύτερο: «Γιατί είναι τόσο αμήχανο το δείπνο των Χριστουγέννων του Ελον Μασκ; Γιατί δεν σταμάτησε να μιλάει για την Χ του». 

«Γιατί φέτος η Μπάρμπι δεν θα φάει γαλοπούλα στο δείπνο των Χριστουγέννων; Ο Chik-Ken είναι αρκετός» ήταν το τρίτο νικητήριο ανέκδοτο – που συνδύασε τον Κεν με το… κοτόπουλο (chicken). 

Ο ετήσιος διαγωνισμός συνήθως έχει νικητή κάποιον που αναδεικνύει ένα από τα μεγαλύτερα θέματα της βρετανικής επικαιρότητας τη χρονιά που πέρασε. Το 2020 ο νικητής στηλίτευσε το ταξίδι του Ντομινίκ Κάμινγκς κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Φέτος, πολλοί διαγωνιζόμενοι εμπνεύστηκαν από τα μπλοκμπάστερ Barbie και Οπενχάιμερ, ενώ όσοι επέλεξαν την πολιτική επικαιρότητα είχαν πλήθος επιλογών, από το σκάνδαλο του επικίνδυνου σκυροδέματος που έγινε αιτία να μην ανοίξουν πολλά σχολεία στη Γηραιά Αλβιόνα έως την ακύρωση της σιδηροδρομικής γραμμής High Speed ​​2. 

Πηγή: Guardian 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή