Ονδούρα: Πολύνεκρο δυστύχημα με λεωφορείο – Κηρύχθηκε τριήμερο πένθος

Ονδούρα: Πολύνεκρο δυστύχημα με λεωφορείο – Κηρύχθηκε τριήμερο πένθος

Τον θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 20, προκάλεσε δυστύχημα με λεωφορείο περίπου 41 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 20 προκάλεσε δυστύχημα με λεωφορείο που έπεσε σε χαράδρα στην Ονδούρα.

Σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, το λεωφορείο, που μετέφερε σχεδόν 60 επιβάτες, προσέκρουσε σε μια γέφυρα προτού ανατραπεί, με αποτέλεσμα να πέσει σε ένα ρέμα στο βάθος της χαράδρας.

Το πολύνεκρο δυστύχημα σημειώθηκε περίπου 41 χιλιόμετρα από την Τεγκουσιγκάλπα, σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας. «Υπάρχουν 12 νεκροί, δύο πέθαναν στο νοσοκομείο της Τεγκουσιγκάλπα», δήλωσε ο υπαστυνόμος της πυροσβεστικής Κριστιάν Σεβίγια.

Σημειώνεται πως οι σοβαρά τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο και ελικόπτερο.

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πρόεδρος της χώρας, Σιομάρα Κάστρο, δήλωσε πως η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.

«Πρόκειται για μια τραγωδία που μας αφορά όλους», έγραψε η Κάστρο, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα καλύψει τα έξοδα κηδείας των θυμάτων.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή