Χιλή: Χειρουργεία με ρομπότ και μαγνήτες, για λιγότερες τομές

Χιλή: Χειρουργεία με ρομπότ και μαγνήτες, για λιγότερες τομές

«Ντεμπούτο» σε δημόσιο νοσοκομείο στη Χιλή πραγματοποίησε ρομποτική συσκευή που χρησιμοποιεί ισχυρούς μαγνήτες για να εκτελεί λιγότερο επεμβατικές και πιο αποτελεσματικές χειρουργικές επεμβάσεις

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ντεμπούτο» σε δημόσιο νοσοκομείο στη Χιλή πραγματοποίησε ρομποτική συσκευή που χρησιμοποιεί ισχυρούς μαγνήτες για να εκτελεί λιγότερο επεμβατικές και πιο αποτελεσματικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με την εταιρεία Levita Magnetics, η οποία ανέπτυξε τη συγκεκριμένη τεχνολογία, η χειρουργική πλατφόρμα MARS χρησιμοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα σε επέμβαση για την αφαίρεση χοληδόχου κύστης, στο νοσοκομείο Λουίς Τίσνε του Σαντιάγο.

Οπως ανέφερε, η πλατφόρμα MARS επιτρέπει στους χειρουργούς να «συνδέουν έναν μικρό μαγνήτη σε όργανα, όπως το ήπαρ, και να χρησιμοποιούν ρομποτικούς βραχίονες με ισχυρούς μαγνήτες στην κοιλιά του ασθενούς για να τα χειρίζονται». 

Το σύστημα «δίνει επίσης στον χειρουργό τον έλεγχο της κάμερας, επιτρέπει καλύτερη απεικόνιση, είναι πολύ πιο σταθερό. Και στη χειρουργική, η όραση είναι το παν», δήλωσε ο Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ Ναβάρο, γιατρός και ιδρυτής της Levita Magnetics.

«Είναι καλύτερο για τον ασθενή, λιγότερες τομές, λιγότερος πόνος, ταχύτερη ανάρρωση», δήλωσε ο Ροντρίγκεζ Ναβάρο στο Reuters μετά την επέμβαση.

«Επιτρέπει στον χειρουργό να είναι πιο αποτελεσματικός και στο σύστημα να γίνονται περισσότερες επεμβάσεις ανά ημέρα», πρόσθεσε.

Η ρομποτική πλατφόρμα της νεοφυούς εταιρείας με έδρα την Καλιφόρνια, Levita Magnetics, εγκρίθηκε από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τον Οκτώβριο, πραγματοποίησε την πρώτη εμπορική χειρουργική επέμβαση στην Κλινική Κλίβελαντ του Οχάιο, ενώ η πρόσφατη επέμβαση στο νοσοκομείο Λουίς Τίσνε ήταν η πρώτη εκτός ΗΠΑ.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή