Με φιλόδοξα σχέδια στη Μέση Ανατολή ο Πούτιν

Με φιλόδοξα σχέδια στη Μέση Ανατολή ο Πούτιν

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Αμπου Ντάμπι έγινε χθες δεκτός ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για συνομιλίες με τον ομόλογό του, Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ. «Χάρη στην επιρροή σας, οι διμερείς σχέσεις μας έχουν φθάσει σε επίπεδο χωρίς προηγούμενο. Τα Εμιράτα αποτελούν τον κυριότερο εμπορικό εταίρο της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα φιλόδοξα σχέδια στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Από το Αμπου Ντάμπι ο Πούτιν ταξίδεψε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας για να συναντηθεί με τον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Στην ατζέντα του Πούτιν βρίσκονται οι νέες ρωσικές επενδύσεις στο βασίλειο, το οποίο το Κρεμλίνο χαρακτήρισε χθες «εγγυητή της σταθερότητας στην περιοχή και τις διεθνείς αγορές».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που αντιμετωπίζεται ως παρίας στη Δύση, απουσίασε από τις πρόσφατες διεθνείς συνόδους, όπως του G20 στην Ινδία τον Σεπτέμβριο και των BRICS στη Νότια Αφρική τον Αύγουστο. Ο Ρώσος πρόεδρος εκτιμά, όμως, ότι η παρούσα συγκυρία είναι πιο ευνοϊκή, με την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης απέναντι στις ρωσικές οχυρώσεις. Την ίδια στιγμή, ρωγμές εμφανίζονται στο πάλαι ποτέ αρραγές μέτωπο της Δύσης υπέρ του Κιέβου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή