Μήνας του μέλιτος παρέα με φίλους

Μήνας του μέλιτος παρέα με φίλους

Η αλλαγή στην προσέγγιση έχει γεννήσει το «buddymoon» (λογοπαίγνιο με το honeymoon –μήνας του μέλιτος– και το buddy – κολλητός)

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με όλο και περισσότερους ανθρώπους να παντρεύονται πλέον σε μεγάλη ηλικία κι αφού έχουν πρώτα ζήσει πολύ καιρό μαζί, ο μήνας του μέλιτος, που για τους παλιούς ήταν μια περίοδος καλύτερης γνωριμίας, αποτελεί πλέον ευκαιρία για την εξερεύνηση καινούργιων τόπων συνοδεία καλών φίλων.

Αυτή η αλλαγή στην προσέγγιση έχει γεννήσει και το «buddymoon» (λογοπαίγνιο με το honeymoon –μήνας του μέλιτος– και το buddy – κολλητός). Η νέα τάση, που κερδίζει διαρκώς προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προτείνει τις διακοπές του ζευγαριού συνοδεία μεγάλης παρέας κοντινών φίλων και απαιτεί διαφορετική οργάνωση.

Το να επιλέξετε μια περιοχή κοντά στην τοποθεσία του γάμου σας, έχει το πλεονέκτημα του περιορισμού των ταξιδιωτικών εξόδων. Εάν, φέρ’ ειπείν, ο γάμος γίνει στην Ελλάδα, σας δίνεται μια θαυμάσια ευκαιρία να επισκεφθείτε με φίλους τα ελληνικά νησιά. Αυτό που πρέπει να σκεφθείτε από την αρχή είναι πού επιθυμείτε να επικεντρωθεί το ταξίδι. Στην εξερεύνηση μιας πόλης; Στη χαλάρωση σε κάποια παραλία ή σε ολοήμερες πεζοπορίες στην ύπαιθρο;

Οι φίλοι μας προέρχονται από διαφορετικές φάσεις της ζωής μας. Οπως ακριβώς ισχύει για το ζευγάρι, η επικοινωνία είναι το παν. Είναι σημαντικό ολόκληρη η παρέα να συναντηθεί και να συζητήσει τι προσδοκίες έχει γι’ αυτό το ταξίδι αρκετό καιρό πριν από την αγορά των εισιτηρίων, ενώ επαγγελματίες στην τουριστική οργάνωση συνιστούν ομαδικές δραστηριότητες, όπως ταξίδι με σκάφος, paintball ή ακόμη και επίσκεψη σε αμπελώνες.

Πολλά ζευγάρια αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια του buddymoon ενοικίασαν ένα μεγάλο σπίτι, στο οποίο η παρέα πέρασε τις ημέρες της. Αργά το βράδυ, όταν όλοι και όλες είχαν τελειώσει τις επιμέρους δραστηριότητές τους, κάθονταν όλοι μαζί σε κάποια βεράντα, αυλή ή σαλόνι συζητώντας και ενδυναμώνοντας τις σχέσεις τους. Αλλοι αναφέρουν ότι θεώρησαν καλύτερο να χωριστούν σε μικρότερα γκρουπ και να νοικιάσουν τρία ή και περισσότερα δωμάτια στο ίδιο ή ακόμη και σε διαφορετικά ξενοδοχεία.

Εχει τεράστια σημασία η διευθέτηση των εξόδων να συζητηθεί λεπτομερώς από την αρχή. «Είναι σημαντικό κάθε συμμετέχων και συμμετέχουσα στο ταξίδι να έχει μια γενική ιδέα για το τι θα χρειαστεί να πληρώσει και για το ποια έξοδα διατίθεται να καλύψει το ζευγάρι», συνιστά η ψυχολόγος Ιρέν Λεβίν και ενθαρρύνει τα ζευγάρια να μην επηρεάζονται από τις εμπειρίες των άλλων, καθώς κάθε παρέα έχει το δικό της σύστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT