Σαουδική Αραβία: Συντριβή μαχητικού – Νεκροί οι πιλότοι

Σαουδική Αραβία: Συντριβή μαχητικού – Νεκροί οι πιλότοι

«Εκτελούσε εκπαιδευτική αποστολή ρουτίνας στην αεροπορική βάση του Νταχράν», ανέφερε το υπουργείο Αμυνας του Ριάντ

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαχητικό αεροσκάφος της Σαουδικής Αραβίας συνετρίβη την Πέμπτη κατά τη διάρκεια άσκησης στο ανατολικό τμήμα του βασιλείου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τα δύο μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας στο Ριάντ, πρόκειται για μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-15SA που συνετρίβη «ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική αποστολή ρουτίνας στην αεροπορική βάση του Νταχράν».

Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας, Τούρκι αλ Μάλικι, σε δήλωση που μεταδόθηκε από το Σαουδαραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων (SPA), διατάχθηκε έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια της συντριβής.

Υπενθυμίζεται πως πριν από πέντε μήνες, μαχητικό αεροσκάφος του ίδιου τύπου είχε συντριβεί κοντά σε βάση στα σύνορα με την Υεμένη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο πιλότοι.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, η Σαουδική Αραβία ηγείται στρατιωτικής συμμαχίας που υποστηρίζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης απέναντι στους αντάρτες Χούθι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή