Κίεβο: Δεκάδες τραυματίες από κύμα νυχτερινών ρωσικών επιθέσεων

Κίεβο: Δεκάδες τραυματίες από κύμα νυχτερινών ρωσικών επιθέσεων

Πρόκειται για τη δεύτερη ρωσική αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο εντός της εβδομάδας

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη νέα πυραυλική επιδρομή του ρωσικού στρατού στην ουκρανική πρωτεύουσα, ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές του Κιέβου.

Ακούστηκε σειρά εκρήξεων και σχεδόν ταυτόχρονα ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας, όπως μετέδωσαν ανταποκριτές διεθνών πρακτορείων ειδήσεων.

«Μέχρι τις 06.00 έχουν καταγραφεί 51 τραυματίες, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά. Ο μεγαλύτερος είναι 80 ετών, ο μικρότερος είναι 5 ετών. Σε όλους παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια» αναφέρεται σε ανακοίνωση της περιφερειακής διοίκησης του Κιέβου.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας έκανε λόγο για 34 τραυματίες εξαιτίας της πτώσης συντριμμιών πυραύλων της Ρωσίας που καταστράφηκαν στον εναέριο χώρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.

«Υπάρχουν 34 τραυματίες στη συνοικία Ντνιπρόβσκι της πρωτεύουσας, οι 15 εισήχθησαν σε νοσοκομεία, ανάμεσά τους δύο παιδιά, (άλλοι) 19 δέχθηκαν ιατρικές φροντίδες επιτόπου», διευκρίνισε ο Βιτάλι Κλίτσκο, μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, επικαλούμενος τα σωστικά συνεργεία.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η «νυχτερινή επίθεση του εχθρού εναντίον της συνοικίας Ντνιπρόβσκι» είχε ως αποτέλεσμα να «υποστούν ζημιές» πολυκατοικία και νοσοκομείο παίδων, μεταξύ άλλων. Δεκαπέντε ένοικοι της πολυκατοικίας χρειάστηκε να διασωθούν, πρόσθεσε.

Η στρατιωτική διοίκηση Κιέβου ανέφερε πως μετά την καταστροφή «εναέριων εχθρικών στόχων» έπεσαν συντρίμμια στις συνοικίες Ντεσνιάνσκι και Ντνιπρόβσκι και μίλησαν επίσης για πυρκαγιά.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έκαναν λόγο για την κατάρριψη περί τις 3 τα ξημερώματα και των 10 ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων που στόχευαν στο Κίεβο, αλλά τα θραύσματα προξένησαν τις ζημιές και τους τραυματισμούς στην πόλη.

Δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από τη Ρωσία για την επίθεση κατά του Κιέβου.

Η σημερινή επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα ήρθε μόνολίγες ώρες μετά τη συνάντηση και τις κοινές δηλώσεις των προέδρων των ΗΠΑ και της Ουκρανίας, Τζο Μπάιντεν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην Ουάσιγκτον.

Χθες Τρίτη, ο κ. Μπάιντεν προειδοποίησε τους Ρεπουμπλικανούς ότι θα δώσουν στη Ρωσία ένα «δώρο Χριστουγέννων» εάν αποτύχουν να παράσχουν πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Νωρίτερα η συνάντηση του κ. Ζελένσκι με κορυφαίο στέλεχος των Ρεπουμπλικανών ολοκληρώθηκε χωρίς δέσμευση για περισσότερη υποστήριξη.

Πρόκειται για τη δεύτερη ρωσική αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο εντός της εβδομάδας. Τη Δευτέρα, οι ουκρανικές Αρχές ανακοίνωσαν πως καταστράφηκαν οκτώ ρωσικοί «βαλλιστικοί πύραυλοι» που κατευθύνονταν στο Κίεβο και χρειάστηκαν ιατρικές φροντίδες τέσσερις άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ukrinform

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή