Μήνυμα Μπάιντεν σε Ισραήλ: Να επικεντρωθεί στο πώς να σώσει ζωές αμάχων στη Γάζα

Μήνυμα Μπάιντεν σε Ισραήλ: Να επικεντρωθεί στο πώς να σώσει ζωές αμάχων στη Γάζα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ερωτηθείς εάν θέλει το Ισραήλ να αποκλιμακώσει την την επίθεσή του στη Γάζα μέχρι το τέλος του έτους, τόνισε ότι θέλει το Ισραήλ να επικεντρωθεί στη διάσωση ζωών αμάχων.

«Θέλω να επικεντρωθούν στο πώς να σώσουν ζωές αμάχων, να μην σταματήσουν να κυνηγούν τη Χαμάς, αλλά να είναι πιο προσεκτικοί», είπε ο Μπάιντεν απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκεπτόμενος τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, διαμήνυσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει τον πόλεμο κατά της Χαμάς «μέχρι την απόλυτη νίκη».

Ο Νετανιάχου είπε ότι μίλησε με τον Σάλιβαν για περιφερειακές απειλές, συμπεριλαμβανομένων των μαχητών της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και των Χούθι στην Υεμένη, για την εξασφάλιση της επιστροφής των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς και για τη συνέχιση της ανθρωπιστικής βοήθειας για τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας.

«Είπα στους Αμερικανούς φίλους μας ότι οι ηρωικοί μαχητές μας δεν έπεσαν μάταια. Από τον βαθύ πόνο της πτώσης τους, είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ να συνεχίσουμε να πολεμάμε μέχρι να εξαλειφθεί η Χαμάς, μέχρι την απόλυτη νίκη», ανέφερε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT