Λευκός Οίκος: Η Παλαιστινιακή Αρχή να αναλάβει τη διακυβέρνηση και στη Γάζα

Λευκός Οίκος: Η Παλαιστινιακή Αρχή να αναλάβει τη διακυβέρνηση και στη Γάζα

Μια «αναδιοργανωμένη και αναζωογονημένη» Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει να αναλάβει τη διακυβέρνηση, ανέφερε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια «αναδιοργανωμένη και αναζωογονημένη» Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει να αναλάβει τη διακυβέρνηση τόσο της Δυτικής Οχθης όσο και της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε την Πέμπτη ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ισραηλινό τηλεοπτικό σταθμό Channel 12, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως συζήτησε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για την ανάγκη να γίνουν πιο στοχευμένες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο αμερικανός αξιωματούχος απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες ή χρονοδιάγραμμα για την εξέλιξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ, ωστόσο, χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις συνομιλίες και είπε πως υπάρχει «σύγκλιση σε μεγάλο βαθμό», αναφορικά με τους στρατηγικούς στόχους και τα βήματα που απομένουν να γίνουν.

Σημειώνεται πως ο Τζέικ Σάλιβαν θα επισκεφθεί την Παρασκευή τη Ραμάλα στη Δυτική Οχθη, για να συναντήσει τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης χωρίς να τον κατονομάζει.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ερωτηθείς εάν θέλει το Ισραήλ να αποκλιμακώσει την την επίθεσή του στη Γάζα μέχρι το τέλος του έτους, τόνισε ότι θέλει το Ισραήλ να επικεντρωθεί στη διάσωση ζωών αμάχων.

«Θέλω να επικεντρωθούν στο πώς να σώσουν ζωές αμάχων, να μην σταματήσουν να κυνηγούν τη Χαμάς, αλλά να είναι πιο προσεκτικοί», είπε ο Μπάιντεν, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή