Η Ρωσία «βλέπει» αποσταθεροποίηση της Ε.Ε., αν ανοιχτεί προς Ανατολάς

Η Ρωσία «βλέπει» αποσταθεροποίηση της Ε.Ε., αν ανοιχτεί προς Ανατολάς

Νέα μέλη όπως η Ουκρανία και η Μολδαβία «θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν την Ε.Ε., και δεδομένου ότι ζούμε στην ίδια ήπειρο, φυσικά παρακολουθούμε στενά το θέμα», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης να ξεκινήσει συνομιλίες ένταξης με την Ουκρανία και τη Μολδαβία θα μπορούσε να οδηγήσει την Ε.Ε. σε αποσταθεροποίηση, τόνισε η Ρωσία σχολιάζοντας τις εξελίξεις.

«Οι διαπραγματεύσεις για ένταξη στην Ε.Ε. μπορεί να διαρκέσουν χρόνια ή δεκαετίες. Η Ε.Ε. είχε πάντα αυστηρά κριτήρια για την ένταξη, και είναι προφανές ότι, προς το παρόν, ούτε η Ουκρανία ούτε η Μολδαβία πληρούν τα κριτήρια» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Παρακολουθούμε στενά το θέμα»

«Είναι σαφές ότι πρόκειται για απολύτως πολιτική απόφαση, για προσπάθεια της Ε.Ε. να δείξει την υποστήριξή της σε αυτές τις χώρες. Αλλά τέτοια νέα μέλη θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν την Ε.Ε., και δεδομένου ότι ζούμε στην ίδια ήπειρο, φυσικά παρακολουθούμε στενά το θέμα», σχολίασε.

Οι ηγέτες της Ε.Ε. συμφώνησαν, σε σύνοδο κορυφής χθες Πέμπτη, να ξεκινήσουν συνομιλίες ένταξης με την Ουκρανία, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο, μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Ωστόσο, δεν κατέληξαν σε συμφωνία για πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους 50 δισ. ευρώ για το Κίεβο, λόγω της αντίθεσης της Ουγγαρίας.

Ο Πεσκόφ τόνισε ότι η Ουγγαρία δεν είναι φιλορωσική χώρα, πρόσθεσε ωστόσο ότι η Ρωσία εντυπωσιάστηκε από την ετοιμότητά της να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή