Ερντογάν: Ο Μπάιντεν «βλέπει θετικά το θέμα των F-16», αλλά περιμένει την τουρκική απόφαση για τη Σουηδία

Ερντογάν: Ο Μπάιντεν «βλέπει θετικά το θέμα των F-16», αλλά περιμένει την τουρκική απόφαση για τη Σουηδία

«Είχαμε μια λεπτομερή συνομιλία με τον κ. Μπάιντεν χθες το βράδυ», δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης, υποστηρίζοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος βλέπει «θετικές προοπτικές» για το θέμα των μαχητικών αεροσκαφών F-16 που θέλει να αγοράσει η Αγκυρα από τις ΗΠΑ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είχαμε μια λεπτομερή συνομιλία με τον κ. Μπάιντεν χθες το βράδυ», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι ο Τζο Μπάιντεν του είπε ότι βλέπει «θετικές προοπτικές» για το θέμα των μαχητικών αεροσκαφών F-16 που θέλει να αγοράσει η Αγκυρα από τις ΗΠΑ και ότι μπορεί να κάνει σχετικές κινήσεις/προτάσεις προς την πλευρά του αμερικανικού Κογκρέσου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ωστόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι ΗΠΑ και η διοίκηση Μπάιντεν «αποδίδουν μεγάλη σημασία σε ένα πράγμα: στην προσέγγιση (σ.σ. της Τουρκίας) με τη Σουηδία και στην απόφαση που θα λάβει το τουρκικό Κοινοβούλιο (σ.σ. σχετικά με την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ)».

«Τους είπαμε ότι το Κοινοβούλιό μας έχει μια ειλικρινή προσέγγιση αναφορικά με τη Σουηδία, εφόσον η Σουηδία θέσει υπό έλεγχο την τρομοκρατία», προσέθεσε ο κ. Ερντογάν.

Κατά τα λοιπά, αναφερόμενος στα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter που θα μπορούσε η Τουρκία να αγοράσει από την Ευρώπη, ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι οι σχετικές διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT