Ερυθρά Θάλασσα: Εμπόδια στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων λόγω Χούθι

Ερυθρά Θάλασσα: Εμπόδια στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων λόγω Χούθι

Η γερμανική ναυτιλιακή Hapag-Lloyd εξετάζει αν θα διακόψει τα δρομολόγια μέσω της Ερυθράς Θάλασσας. Ολες τις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων διακόπτει μέχρι νεοτέρας η δανέζικη Maersk

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Hapag-Lloyd εξετάζει αν θα διακόψει τα δρομολόγια μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, δήλωσε εκπρόσωπός της την Παρασκευή, λίγες ώρες μετά την αναφορά ότι ένα από τα πλοία της δέχθηκε επίθεση κοντά στην Υεμένη.

Νωρίτερα την Παρασκευή, η δανέζικη ναυτιλιακή Maersk δήλωσε ότι θα διακόψει όλες τις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, μέχρι νεοτέρας.

«Μετά το παραλίγο περιστατικό με το Maersk Gibraltar χθες και μια ακόμη επίθεση σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σήμερα, δώσαμε εντολή σε όλα τα πλοία της Maersk που βρίσκονται στην περιοχή και πρόκειται να περάσουν από το στενό Μπαμπ αλ-Μαντέμπ, να διακόψουν το ταξίδι τους μέχρι νεοτέρας», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη, το πλοίο Maersk Gibraltar έγινε στόχος επίθεσης ενώ ταξίδευε από τη Σαλαλάχ του Ομάν προς την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, ενώ δεν υπήρξαν προβλήματα αναφορικά με την ασφάλεια του πληρώματος.

«Το πλοίο δεν χτυπήθηκε», δήλωσε εκπρόσωπος της Maersk στο Reuters, σε δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαψεύδοντας ισχυρισμό των ανταρτών Χούθι, οι οποίοι είχαν υποστηρίξει ότι έπληξαν το πλοίο με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, χωρίς να παρουσιάσουν αποδείξεις.

Η εταιρεία δήλωσε ότι ανησυχεί βαθύτατα για την ιδιαίτερα κλιμακούμενη κατάσταση ασφαλείας στη νότια Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Αντεν. «Οι πρόσφατες επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στην περιοχή είναι ανησυχητικές και αποτελούν σημαντική απειλή για την ασφάλεια και την προστασία των ναυτικών», τονίζει στην ανακοίνωσή της.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή