Γαλλία: Επανεξετάζεται η απόδοση του μεταλλίου της Λεγεώνας της Τιμής στον Ζ. Ντεπαρντιέ

Γαλλία: Επανεξετάζεται η απόδοση του μεταλλίου της Λεγεώνας της Τιμής στον Ζ. Ντεπαρντιέ

Η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή να κινήσει πειθαρχική διαδικασία για να επανεξετάσει αν το μετάλλιο πρέπει να ανασταλεί ή να αποσυρθεί, στον απόηχο της προβολής ενός ντοκιμαντέρ, στο οποίο ο ηθοποιός εκφράζεται άσεμνα για τις γυναίκες

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόδοση του μεταλλίου της Λεγεώνας της Τιμής στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ επανεξετάζει η Γαλλία, στον απόηχο της προβολής ενός ντοκιμαντέρ, στο οποίο ο ηθοποιός εκφράζεται άσεμνα για τις γυναίκες.

Μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση, η υπουργός Πολιτισμού, Ρίμα Αμπντούλ Μαλάκ, ανέφερε ότι ζήτησε από την επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την απόδοση των μεταλλίων της Λεγεώνας της Τιμής, το υψηλότερο παράσημο στη Γαλλία, να κινήσει πειθαρχική διαδικασία για να επανεξετάσει αν το μετάλλιό του πρέπει να ανασταλεί ή να αποσυρθεί.

Η Αμπντούλ Μάλακ δήλωσε «αηδιασμένη» από τα σχόλια που έκανε ο Ντεπαρντιέ, ένας από τους διασημότερους ηθοποιούς της Γαλλίας, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του 2018 στη Βόρεια Κορέα και τα οποία αποτυπώνονται στο ντοκιμαντέρ «Complement d’Enquete», το οποίο μεταδόθηκε πρόσφατα από τον τηλεοπτικό σταθμό France 2. «Σοκαριστικά σχόλια … που φέρνουν ντροπή στη Γαλλία», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται πως ο Ντεπαρντιέ έχει βρεθεί στο επίκεντρο μιας σειράς κατηγοριών για σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις τα τελευταία χρόνια.

Τον Μάρτιο του 2022, δικαστήριο του Παρισιού αποφάσισε ότι θα προχωρήσει σε έρευνα κατά του Ντεπαρντιέ, αφού μια ηθοποιός τον κατηγόρησε για βιασμό. Εκτοτε, περισσότερες από 10 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Ντεπαρντιέ για σεξουαλική βία.

Σε επιστολή του στις 2 Οκτωβρίου που δημοσιεύθηκε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ο ηθοποιός αρνήθηκε κάθε κατηγορία. «Ποτέ, απολύτως ποτέ, δεν κακοποίησα γυναίκα», έγραφε.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT