Ερυθρά Θάλασσα: Νέα έκρηξη κοντά σε πλοίο – Ολοένα και πιο πολλές εταιρείες διακόπτουν δρομολόγια

Ερυθρά Θάλασσα: Νέα έκρηξη κοντά σε πλοίο – Ολοένα και πιο πολλές εταιρείες διακόπτουν δρομολόγια

Νέα επίθεση κατά εμπορικού πλοίου αναφέρθηκε σήμερα το πρωί στην Ερυθρά Θάλασσα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα επίθεση κατά εμπορικού πλοίου αναφέρθηκε σήμερα το πρωί στην Ερυθρά Θάλασσα, κοντά σε περιοχή που ελέγχουν οι φιλοϊρανοί αντάρτες Χούθι, σύμφωνα με βρετανική ναυτική υπηρεσία.

Οπως ανέφερε τη Δευτέρα η Υπηρεσία Θαλάσσιων Εμπορικών Επιχειρήσεων του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, καταγράφηκε έκρηξη κοντά σε εμπορικό πλοίο που έπλεε περί τα 30 μίλια από την ακτή της Υεμένης, μεγάλο τμήμα της οποίας ελέγχεται εδώ και χρόνια από τους αντάρτες Χούθι.

Την έκρηξη στη θάλασσα ανέφερε το ίδιο το σκάφος, ενώ το πλοίο δεν φαίνεται να υπέστη κάποια βλάβη από το περιστατικό. Η βρετανική υπηρεσία ανέφερε ότι ερευνά το γεγονός που αναφέρθηκε, αλλά δεν υπάρχουν προς το παρόν τραυματισμοί ή ζημιές.

Η έκρηξη καταγράφηκε περί τα δύο ναυτικά μίλια από τη θέση του σκάφους.

Δεδομένης αυτής της κατάστασης, ολοένα και περισσότερες διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες διακόπτουν τα δρομολόγιά τους μέσω της Ερυθράς Θάλασσας.

Διεθνείς κολοσσοί της εμπορικής ναυτιλίας, όπως η Maersk, η Hapag-Lloyd, η Mediterranean Shipping Company και η CMA CGM, έχουν τις τελευταίες ημέρες ανακοινώσει την προσωρινή διακοπή των δρομολογίων τους από την Ερυθρά Θάλασσα λόγω της ανησυχίας που προκαλούν οι συνεχείς επιθετικές δραστηριότητες των ανταρτών από την Υεμένη.

Οπως μάλιστα επισημαίνει Ισραηλινός ειδικός στο κρατικό κανάλι του Ισραήλ i24, ενδεχόμενη διακοπή της κίνησης στη Διώρυγα του Σουέζ, που είναι το πέρασμα προς την Ερυθρά Θάλασσα, θα αποτελέσει σημαντική νίκη για τους Χούθι και μεγάλο πλήγμα για την Αίγυπτο, καθώς περίπου το ένα τρίτο των εσόδων του Καΐρου εξαρτάται από το Σουέζ.

Ηδη κάποια φορτία έχουν αναδρομολογηθεί για το πέρασμα νοτίως της Νότιας Αφρικής, με αντίστοιχη αύξηση του κόστους.

Πηγή: Times of Israel, i24, UKMTO

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή