Axios: Νέες διαπραγματεύσεις για τους ομήρους με συμμετοχή CIA, Μοσάντ και Κατάρ

Axios: Νέες διαπραγματεύσεις για τους ομήρους με συμμετοχή CIA, Μοσάντ και Κατάρ

Ο διευθυντής της CIA Μπιλ Μπερνς πρόκειται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι και τον επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας κατασκοπείας Μοσάντ στη Βαρσοβία, ανέφερε το Axios

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διευθυντής της CIA Μπιλ Μπερνς πρόκειται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι και τον επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας κατασκοπείας Μοσάντ στη Βαρσοβία σήμερα Δευτέρα για να συζητήσουν πιθανή νέα συμφωνία για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα, ανέφερε το Axios, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Η Χαμάς επιμένει δημοσίως ότι δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις για τους ομήρους έως ότου το Ισραήλ σταματήσει τον πόλεμο στη Γάζα, ωστόσο, οι συνομιλίες φέρονται να συνεχίζονται με τη διαμεσολάβηση του Κατάρ και της Αιγύπτου.

Ελπίδες για νέα κατάπαυση

Οι ελπίδες για νέα κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση ομήρων αναπτερώθηκαν το Σαββατοκύριακο, όταν πηγή ανέφερε ότι ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών του Ισραήλ συνομίλησε την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό του Κατάρ.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Reuters, δύο πηγές ασφαλείας από την Αίγυπτο, άλλο μεσολαβητή, δήλωσαν την Κυριακή ότι το Ισραήλ και η Χαμάς είναι ανοιχτοί σε νέα εκεχειρία και απελευθέρωση ομήρων, αν και παρέμεναν οι διαφωνίες για το πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί.

Κίνημα «ανταλλαγής κρατουμένων»

Ο θάνατος των τριών ομήρων από πυρά του Ισραηλινού στρατού στη Γάζα την Παρασκευή ανέδειξε τους κινδύνους για εκείνους που εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα.

Το τραγικό συμβάν, σύμφωνα με αναλυτές, έδωσε ώθηση στο κίνημα ανταλλαγής κρατουμένων και θα μπορούσε να αναγκάσει τον Νετανιάχου και τους Ισραηλινούς υπουργούς να συζητήσουν το ενδεχόμενο να πληρώσουν υψηλότερο τίμημα για να επιτύχουν απελευθέρωση των κρατουμένων.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT