Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι αναλαμβάνουν την ευθύνη για επίθεση κατά δύο πλοίων με drones

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι αναλαμβάνουν την ευθύνη για επίθεση κατά δύο πλοίων με drones

Οι Χούθι ανέφεραν ότι τα δύο πλοία είναι το Swan Atlantic και το MSC Clara, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Χούθι της Υεμένης, που πρόσκεινται στο Ιράν, ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση εναντίον δύο πλοίων με drones επιφανείας, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της οργάνωσης Γιαχία Σάρι σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στην πλατφόρμα Χ.

Οι Χούθι ανέφεραν ότι τα δύο πλοία είναι το Swan Atlantic και το MSC Clara, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ενα παράλληλο «πεδίο μάχης» στη Μέση Ανατολή

Οπως όλα δείχνουν, η Ερυθρά Θάλασσα αποτελεί πλέον το νέο, παράλληλο «πεδίο μάχης» στη Μέση Ανατολή. Μέχρι σήμερα, τέσσερις μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες έχουν «παγώσει» τη διέλευση των πλοίων τους από την Ερυθρά Θάλασσα εξαιτίας των συνεχιζόμενων επιθέσεων των Χούθι.

Οι Χούθι, που πήραν την εξουσία της Υεμένης πριν από εννέα χρόνια, έχουν διαμηνύσει τη στήριξή τους στη Χαμάς, απειλώντας πως θα στοχεύουν πλοία με προορισμό το Ισραήλ, ανεξαρτήτως του πού (εταιρεία, χώρα, σημαία) ανήκουν.

Η οργάνωση αξιώνει ανθρωπιστική βοήθεια χωρίς καθυστέρηση στη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποιώντας τις διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες να μη συναλλάσσονται με το εβραϊκό κράτος.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT