Η Evergreen σταματά να δέχεται ισραηλινά φορτία

Η Evergreen σταματά να δέχεται ισραηλινά φορτία

Η ναυτιλιακή εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι αναστέλλει τον πλου μέσω της Ερυθράς Θάλασσας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ταϊβανέζικη ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Evergreen ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να σταματήσει προσωρινά να δέχεται ισραηλινά φορτία με άμεση ισχύ και έδωσε οδηγίες στα πλοία της να αναστείλουν τον πλου μέσω της Ερυθράς Θάλασσας μέχρι νεοτέρας.

Η Evergreen πρόσθεσε ότι τα σκάφη με τοπικές υπηρεσίες σε λιμάνια της Ερυθράς Θάλασσας θα πλεύσουν σε κοντινά ασφαλή ύδατα και θα περιμένουν για νέες ενημερώσεις, ενώ τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που είναι προγραμματισμένο να περάσουν μέσω της Ερυθράς Θάλασσας θα αλλάξουν ρότα, γύρω από το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας για να συνεχίσουν τα ταξίδια τους προς τους προορισμούς τους.

H ταϊβανέζικη εταιρεία είναι ο τελευταίος ναυτιλιακός κολοσσός στον αυξανόμενο κατάλογο όσων επιλέγουν τις τελευταίες ημέρες να αναστείλουν τον πλου μέσω της Ερυθράς Θάλασσας εν μέσω επιθέσεων των φιλοϊρανών ανταρτών Χούθι της Υεμένης σε εμπορικά πλοία. 

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι αντάρτες της Υεμένης έχουν αυξήσει τις επιθέσεις κοντά στο στρατηγικής σημασίας στενό Μπαμπ αλ-Μαντέμπ, που χωρίζει την αραβική χερσόνησο από την Αφρική και από το οποίο περνά το 40% του παγκόσμιου εμπορίου.

Οι Χούθι έχουν προειδοποιήσει ότι θα στοχοθετούν πλοία που έχουν σχέσεις με το Ισραήλ, ως απάντηση στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT