Γαλλία: Μουσείο αφαίρεσε κέρινο ομοίωμα του Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Γαλλία: Μουσείο αφαίρεσε κέρινο ομοίωμα του Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Ο ηθοποιός αντιμετωπίζει καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μουσείο Grévin στο Παρίσι αποφάσισε να αφαιρέσει το κέρινο ομοίωμα του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, στον απόηχο καταγγελιών σε βάρος του ηθοποιού για σεξουαλικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με τις αρχές του γαλλικού μουσείου, η απόφαση ελήφθη καθώς το κέρινο ομοίωμα προκαλούσε «αρνητικές αντιδράσεις στους επισκέπτες» ενώ είχε σχολιαστεί αρνητικά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Πρόκειται για μια αναπαράσταση του 74χρονου Ντεπαρντιέ σε φυσικό μέγεθος η οποία εκτίθεται στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων από το 1981. Ο ηθοποιός ήταν μία από τις περίπου 250 γαλλικές και διεθνείς προσωπικότητες τα ομοιώματα των οποίων βρίσκονται στο Grévin. 

Ο Ντεπαρντιέ τέθηκε υπό επίσημη έρευνα για φερόμενο βιασμό και σεξουαλική επίθεση στην ηθοποιό, Σαρλότ Αρνόλντ το 2020 ενώ έχει καταγγελθεί από τουλάχιστον 12 γυναίκες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και επιθέσεις.

Στις 7 Δεκεμβρίου, ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τις κατηγορίες για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά εναντίον του ηθοποιού, προβλήθηκε στο κανάλι France 2. Το ντοκιμαντέρ, που έφερε και πάλι στο προσκήνιο την υπόθεση, έδειχνε τον Ντεπαρντιέ να κάνει άσεμνα σχόλια και χειρονομίες κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Βόρεια Κορέα. Επίσης, περιελάμβανε συνέντευξη με την ηθοποιό Ελέν Ντάρας, η οποία έχει καταθέσει επίσημη καταγγελία κατά του 74χρονου Ντεπαρντιέ, ισχυριζόμενη ότι την κακοποίησε σεξουαλικά στα γυρίσματα της ταινίας «Disco» το 2007.

Ο Ντεπαρντιέ έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες σε βάρος του, γράφοντας σε ανοιχτή επιστολή στη Le Figaro ότι «ποτέ, μα ποτέ δεν έχω κακοποιήσει γυναίκα». Η οικογένεια του ηθοποιού έκανε λόγο για μια «πρωτοφανή συνωμοσία» εναντίον του.

Με πληροφορίες από Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή