Ιταλία: Ρωσόφωνοι χάκερ καθυστερούν την πληρωμή των δημοσίων υπαλλήλων

Ιταλία: Ρωσόφωνοι χάκερ καθυστερούν την πληρωμή των δημοσίων υπαλλήλων

Εχει αποκατασταθεί περίπου το 50% της ζημιάς από την επίθεση, υπάρχει, ωστόσο, το ενδεχόμενο να καθυστερήσει σημαντικά η καταβολή μέρους των μισθών, που κανονικά πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στις 27 Δεκεμβρίου

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση κατά εταιρείας που παρέχει τηλεματική υποστήριξη στη δημόσια διοίκηση της Ιταλίας πραγματοποίησαν ρωσόφωνοι χάκερ της ομάδας «Lockbit», σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, η επίθεση φέρεται να ξεκίνησε στις 8 Δεκεμβρίου με τον ιο ransomware.

Πριν από δυο χρόνια, η ίδια ομάδα είχε «χτυπήσει» την περιφέρεια της Ρώμης και πέρυσι είχε βάλει στο στόχαστρο την Ιταλική Υπηρεσία Φοροεισπράξεων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έχει αποκατασταθεί έως τώρα περίπου το 50% της ζημιάς που προκλήθηκε, υπάρχει όμως το ενδεχόμενο να καθυστερήσει σημαντικά η καταβολή μέρους των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι επρόκειτο να πληρωθούν στις 27 Δεκεμβρίου.

Η εφημερίδα La Repubblica γράφει, τέλος, ότι με τον ιό ransomware οι «πειρατές του διαδικτύου» προσπαθούν να κλέψουν πληροφορίες και ευαίσθητα δεδομένα με σκοπό να ζητήσουν στη συνέχεια να τους καταβληθούν υψηλά χρηματικά ποσά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή