Κάμερον: Βρετανία και Γαλλία θα υποστηρίξουν την Ουκρανία για όσο χρειαστεί

Κάμερον: Βρετανία και Γαλλία θα υποστηρίξουν την Ουκρανία για όσο χρειαστεί

Ο Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε τη Δύση να είναι υπομονετική ως προς τον ρυθμό της στρατιωτικής προόδου του Κιέβου, έπειτα από συνάντηση με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Κατρίν Κολονά, στο Παρίσι

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία και η Γαλλία θα συνεχίσουν να είναι «ένθερμοι υποστηρικτές» της Ουκρανίας για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Κάμερον, έπειτα από συνάντηση με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Κατρίν Κολονά, στο Παρίσι σήμερα Τρίτη.

Ο Κάμερον κάλεσε παράλληλα τη Δύση να είναι υπομονετική ως προς τον ρυθμό της στρατιωτικής προόδου του Κιέβου.

Ανησυχία για τη δυτική οικονομική βοήθεια

Στην Ουκρανία, αυξάνεται η ανησυχία για το αν θα συνεχιστεί η παγκόσμια υποστήριξη, καθώς η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή έχει αποσπάσει την προσοχή από τη χώρα.

Επίσης, υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με τη δυτική οικονομική υποστήριξη, ιδίως την υποστήριξη των ΗΠΑ που οδεύουν προς τις κάλπες.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε από την πλευρά του την Τρίτη ότι «η Ρωσία περίμενε το τελευταίο, 12ο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης εναντίον της, κυρίως για τα ρωσικά διαμάντια», τονίζοντας πως θα βρει τρόπους να τις παρακάμψει.

ΟΗΕ: Ενδείξεις για εγκλήματα πολέμου 

Εντωμεταξύ, ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Φόλκερ Τουρκ, δήλωσε ότι υπήρξε «εκτεταμένη αποτυχία» από τη Ρωσία να προστατεύσει τους αμάχους στην Ουκρανία και ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου.

«Υπήρξε εκτεταμένη αποτυχία της Ρωσικής Ομοσπονδίας να λάβει επαρκή μέτρα για την προστασία των αμάχων και των μη στρατιωτικών υποδομών από τις επιπτώσεις των επιθέσεών της», δήλωσε ο Τουρκ στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη.

Πρόσθεσε ότι οι παρατηρητές του γραφείου του υπέδειξαν «κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και εγκλήματα πολέμου, κυρίως από τις δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Τον Μάρτιο, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Βλαντιμίρ Πούτιν για το ζήτημα της φερόμενης απαγωγής παιδιών από την Ουκρανία.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT