Ανγκόλα: Αποχωρεί από τον ΟΠΕΚ λόγω διαφωνιών με τις ποσοστώσεις

Ανγκόλα: Αποχωρεί από τον ΟΠΕΚ λόγω διαφωνιών με τις ποσοστώσεις

«Εχει έρθει η ώρα για τη χώρα μας να επικεντρωθεί περισσότερο στους στόχους της», ανέφερε ο υπουργός Φυσικών Πόρων, Ντιαμαντίνο ντε Αζεβέδο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ανγκόλα αποφάσισε να αποχωρήσει από τον ΟΠΕΚ λόγω διαφωνίας με τις ποσοστώσεις στην παραγωγή πετρελαίου, εκτιμώντας πως είναι καιρός να «επικεντρωθεί περισσότερο» στους δικούς της στόχους, ανακοίνωσε ο υπουργός Φυσικών Πόρων της χώρας.

«Μέχρι σήμερα, δεν είχαμε επιρροή στις ποσοστώσεις, αλλά αν μέναμε στον ΟΠΕΚ, θα έπρεπε να υποστούμε τις συνέπειες της απόφασης να τηρήσουμε τις ποσοστώσεις παραγωγής», εξήγησε ο Ντιαμαντίνο ντε Αζεβέδο στη δημόσια τηλεόραση TPA. Η Ανγκόλα θα ήταν τότε «υποχρεωμένη να μειώσει την παραγωγή της», πρόσθεσε.

«Είναι η απόφαση μιας κυρίαρχης χώρας. Κάναμε πάντοτε το καθήκον μας αλλά η Ανγκόλα έκρινε καλό να αποχωρήσει. Πιστεύουμε πως έχει έρθει η ώρα για τη χώρα μας να επικεντρωθεί περισσότερο στους στόχους της», είπε, διευκρινίζοντας πως η απόφαση δεν «ελήφθη ελαφρά τη καρδία».

Η Ανγκόλα ήταν πολύ δραστήρια «όμως ο ρόλος μας στο πλαίσιο του οργανισμού δεν είναι πλέον ο κατάλληλος αυτή την ώρα», είπε ακόμη. «Τα τρέχοντα αποτελέσματα δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά μας».

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του Νοεμβρίου, η Ανγκόλα και η Νιγηρία, δύο χώρες με ιδιαίτερο βάρος στην αφρικανική ήπειρο, εμφανίστηκαν δυσαρεστημένες με τις ποσοστώσεις τους κατά την τελευταία υπουργική σύνοδο της συμμαχίας, η οποία μάλιστα μετατέθηκε κατά πολλές ημέρες λόγω των διαφωνιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή