ΗΠΑ: Ο Ρ. Τζουλιάνι κατέθεσε αίτηση πτώχευσης

ΗΠΑ: Ο Ρ. Τζουλιάνι κατέθεσε αίτηση πτώχευσης

Λίγες ημέρες αφού το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον έκρινε ότι πρέπει να καταβάλει περισσότερα από 148 εκατ. δολάρια, ως αποζημίωση σε δύο πρώην εκλογικούς υπαλλήλους στην Τζόρτζια

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, λίγες ημέρες αφού οι ένορκοι στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ουάσινγκτον αποφάσισαν ότι πρέπει να καταβάλει περισσότερα από 148 εκατ. δολάρια, ως αποζημίωση σε δύο πρώην εκλογικούς υπαλλήλους στην Τζόρτζια.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ο Τζουλιάνι οφείλει στη Γουάντρια Σαγιέ Μος και τη μητέρα της, Ρούμπι Φρίμαν, τις οποίες δυσφήμησε ότι βοήθησαν στη νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος το 2020, περίπου 73 εκατ. δολάρια για δυσφήμηση και συναισθηματική βλάβη, καθώς και άλλα 75 εκατ. ως αποζημίωση για τη συμπεριφορά του.

Οπως προκύπτει από δικαστικά έγγραφα, ο Τζουλιάνι, ο οποίος βοήθησε τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να προωθήσει τους ψευδείς ισχυρισμούς του για τις εκλογές του 2020, κατέθεσε την αίτηση στο πτωχευτικό δικαστήριο της νότιας περιφέρειας της Νέας Υόρκης, την Πέμπτη.

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης απαρίθμησε σχεδόν 153 εκατ. δολάρια σε υφιστάμενα ή δυνητικά χρέη. Σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια που αφορούν φορολογικές υποχρεώσεις, χρήματα που οφείλει στους δικηγόρους του και πολλά εκατομμύρια δολάρια για πιθανές δικαστικές αποφάσεις σε αγωγές εναντίον του.

Στην αίτηση αναφερόταν επίσης ως πιστωτής, ο γιος του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, χωρίς να διευκρινίζεται το ποσό που του χρωστάει ο Τζουλιάνι. Ο Χάντερ Μπάιντεν τον Σεπτέμβριο μήνυσε τον Τζουλιάνι για παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής, σχετικά με δεδομένα που φέρεται να ελήφθησαν από τον φορητό του υπολογιστή.

Ο Τζουλιάνι ανέφερε επίσης μεταξύ των πιστωτών του την Υπηρεσία Εσωτερικών Προσόδων και το Τμήμα Φορολογίας και Οικονομικών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Με πληροφορίες από Reuters, Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή