Γαλλία: Με ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις οι εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς

Γαλλία: Με ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις οι εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς

Η Γαλλία θα αναπτύξει ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις ενόψει των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς, αυτό το Σαββατοκύριακο, λόγω της «πολύ υψηλής» τρομοκρατικής απειλής

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γαλλία θα αναπτύξει ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις ενόψει των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς, αυτό το Σαββατοκύριακο, λόγω της «πολύ υψηλής» τρομοκρατικής απειλής που αντιμετωπίζει η χώρα, δήλωσε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ζεράλ Νταρμανέν.

Ο Νταρμανέν τόνισε ότι θα αναπτυχθούν περίπου 90.000 αστυνομικοί σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων οι 6.000 στο Παρίσι.

Επιπλέον, 5.000 στρατιώτες θα αναπτυχθούν, στο πλαίσιο της μονάδας «Sentinelle», η οποία δημιουργήθηκε για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών απειλών.

«Αυξημένος» κίνδυνος επιθέσεων

«Εχω ζητήσει εξαιρετικά υψηλή παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων και των δυνάμεων ασφαλείας, δεδομένου του πλαισίου της πολύ υψηλής τρομοκρατικής απειλής λόγω, σαφώς, αυτού που συμβαίνει στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη», δήλωσε ο Νταρμανέν στους δημοσιογράφους.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ασφαλείας έχουν προειδοποιήσει για αυξανόμενο κίνδυνο επιθέσεων από ισλαμιστές που ριζοσπαστικοποιήθηκαν λόγω του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή