Πακιστάν: «Μπλόκο» στην υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού, Ιμραν Χαν

Πακιστάν: «Μπλόκο» στην υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού, Ιμραν Χαν

Ο 71χρονος πρώην αστέρας του κρίκετ έχει εμπλακεί σε σειρά πολιτικών και νομικών σκανδάλων, ενώ εκδιώχθηκε από την πρωθυπουργία τον Απρίλιο του 2022

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εκλογικές αρχές του Πακιστάν απέρριψαν την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού, Ιμραν Χαν, στις εθνικές εκλογές του 2024 σε δύο εκλογικές περιφέρειες, όπως ανακοίνωσαν το Σάββατο αξιωματούχοι, καθώς και το κόμμα του.

Ο 71χρονος πρώην αστέρας του κρίκετ έχει εμπλακεί σε σειρά πολιτικών και νομικών σκανδάλων, ενώ εκδιώχθηκε από την πρωθυπουργία τον Απρίλιο του 2022.

Ο Χαν δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως μετά την καταδικαστική απόφαση εις βάρος του, τον Αύγουστο, για παράνομη πώληση κρατικών δώρων κατά τη διάρκεια της θητείας του από το 2018 έως το 2022.

Καταδικάστηκε για διαφθορά

Ο Ιμραν Χαν έχει αποκλειστεί από το δικαίωμα να συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 8 Φεβρουαρίου λόγω της καταδίκης του για διαφθορά. Παρ’ όλα αυτά, κατέθεσε τα χαρτιά υποψηφιότητάς του για τις εκλογές χθες, Παρασκευή.

Δημοσιεύοντας τη λίστα των απορριφθέντων υποψηφίων, η Εκλογική Επιτροπή του Πακιστάν ανέφερε ότι η υποψηφιότητα του Χαν απορρίφθηκε επειδή δεν ήταν εγγεγραμμένος ψηφοφόρος και επειδή «έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο».

Ο Χαν, ο οποίος θεωρείται ευρέως ως ο πιο δημοφιλής ηγέτης της χώρας, ισχυρίζεται ότι στοχοποιείται από τον ισχυρό στρατό, ο οποίος επιδιώκει, όπως λέει, να τον αποκλείσει από τις εκλογές. Ο στρατός αρνείται την κατηγορία.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT