Μεξικό: Απελευθερώθηκαν 31 μετανάστες που είχαν απαχθεί

Μεξικό: Απελευθερώθηκαν 31 μετανάστες που είχαν απαχθεί

«Οι 31 μετανάστες που απήχθησαν στην Ταμαουλίπας διασώθηκαν και είναι ασφαλείς», ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών, Λουίζα Αλκάλδε. Πρόκειται για υπηκόους Βενεζουέλας, Ισημερινού, Κολομβίας, Ονδούρας και Μεξικού

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίσιο τέλος είχε η απαγωγή 31 μεταναστών στην πολιτεία Ταμαουλίπας, στο βόρειο Μεξικό, καθώς οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν την απελευθέρωσή τους την Τετάρτη.

Η υπουργός Εσωτερικών Λουίζα Αλκάλδε ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής της στην πλατφόρμα X ότι «όπως ενημερωθήκαμε από τον κυβερνήτη Αμέρικο Βιγιαρεάλ, οι 31 μετανάστες που απήχθησαν στην Ταμαουλίπας διασώθηκαν και είναι ασφαλείς», ευχαριστώντας τις κρατικές υπηρεσίες, την εθνοφρουρά και τις ένοπλες δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται πως άγνωστοι απήγαγαν το Σάββατο τους 31 μετανάστες, οι οποίοι ταξίδευαν με λεωφορείο από την πόλη Μοντερέι προς τη Ματαμόρος, κοντά στα αμερικανικά σύνορα.

Σύμφωνα με την υπουργό Ασφαλείας και Προστασίας του Πολίτη, Ρόζα Ισέλα Ροντρίγκες, οι απαχθέντες ήταν υπήκοοι Βενεζουέλας, Ισημερινού, Κολομβίας, Ονδούρας και Μεξικού.

Επισημαίνεται πως τα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικού αποτελούν «την πιο επικίνδυνη χερσαία μεταναστευτική οδό στον κόσμο», με 686 νεκρούς ή αγνοούμενους, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) που δημοσιοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή