Τι κάνεις όταν ο σκύλος σου φάει 4.000 δολάρια; Κυριολεκτικά ξέπλυμα χρήματος

Τι κάνεις όταν ο σκύλος σου φάει 4.000 δολάρια; Κυριολεκτικά ξέπλυμα χρήματος

«Ποτέ δεν έχει κάνει κάποια ζημιά στο παρελθόν», μέχρι που έφαγε τις οικονομίες χρόνων

3' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κλέιτον Λο και η σύζυγός του, Κάρι, έκαναν κάποιες εργασίες περίφραξης του σπιτιού τους. Για να πληρώσουν τους εργάτες, ο 34χρονος έκανε ανάληψη 4.000 δολάρια από τον κοινό λογαριασμό, έβαλε τα χαρτονομίσματα των 50 και 100 δολαρίων σε ένα φάκελο, τον οποίο επιστρέφοντας σπίτι άφησε πάνω στον πάγκο της κουζίνας για να τον φυλάξει. Δεν πρόλαβε… 

Μισή ώρα αργότερα, έβλεπε κεραυνόπληκτος ό,τι είχε απομείνει από τις οικονομίες μασημένες και τεμαχισμένες στο πάτωμα. Σε κατάσταση πανικού, τηλεφώνησε στη σύζυγό του. 

«Ούρλιαζε “ο Σεσίλ έφαγε 4.000 δολάρια”. Ετρεξα, πιστεύοντας πως είχα παρακούσει, αλλά, όταν είδα το χάος, εξαφανίστηκε κάθε αμφιβολία. Νόμιζα πως θα πάθαινα καρδιακό. Ο Σεσίλ το είχε όντως κάνει» θυμάται η Κάρι για εκείνο το απόγευμα της 8ης Δεκεμβρίου. 

Ο Σεσίλ, ένα επτάχρονο Γκολντεντούντλ (σ.σ. ή Groodle, διασταύρωση Golden Retriever και Poodle) ζει με τους Λο από κουτάβι. Τα πέντε πρώτα χρόνια της ζωής του απολάμβανε την αποκλειστική φροντίδα των κηδεμόνων του, μέχρι που ήρθε στη ζωή ο γιος τους, Ρόρι, δύο χρόνων σήμερα. 

«Ο Σεσίλ είναι ένας χαζός τύπος και πολύ ιδιότροπος – μπορεί να αφήσεις μια μπριζόλα στο τραπέζι και να μην την αγγίξει γιατί δεν έχει κίνητρο για φαγητό. Ομως, προφανώς, έχει κίνητρο για το χρήμα» χαριτολογεί, μετά το πρώτο σοκ, η 33χρονη Κάρι.

Ο Σεσίλ δεν είχε δείξει κανένα ενδιαφέρον στο παρελθόν για πράγματα σκόρπια πάνω σε τραπέζια ή στον πάγκο της κουζίνας, ούτε ήταν σκύλος που έκανε ζημιές. 

«Ποτέ δεν έχει κάνει κάποια ζημιά στο παρελθόν, οπότε ήμασταν περισσότερο σοκαρισμένοι παρά θυμωμένοι» εξηγεί ο 34χρονος Κλέιτον. «Δεν μπορούσαμε να το συλλάβουμε. Κοιταζόμασταν μεταξύ μας και λέγαμε: “Τι θα κάνουμε;”».

Ενώ ο Σεσίλ απομακρυνόταν αμέριμνος για έναν πρώτο υπνάκο στον καναπέ του σαλονιού, οι Λο τηλεφώνησαν στον κτηνίατρό τους για να δουν αν θα έπρεπε να τον πάνε για εξετάσεις, καθώς είχε μασουλήσει ένα πάκο με χαρτονομίσματα.

«Δεδομένων των 45 κιλών του, ο γιατρός μάς είπε πως αν τρώει, πίνει και κάνει την ανάγκη του, είναι μια χαρά. Αν ήταν μικρόσωμος, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε διαφορετικά την κατάσταση» λέει ο Κλέιτον. 

Αφού βεβαιώθηκαν πως ο σκύλος τους ήταν μια χαρά, οι Λο αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να σώσουν ό,τι μπορούσε να σωθεί. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carrie Law (@ooolalaw)

Μάζεψαν τα μασημένα χαρτονομίσματα, προσπάθησαν να τα ενώσουν και κατάφεραν να ανακτήσουν περίπου 1.500 δολάρια. Επειτα, τηλεφώνησαν στην τράπεζα, περιγράφοντας τι είχε συμβεί. 

«Εμεινα κατάπληκτη όταν ο διευθυντής της τράπεζας μάς είπε πως έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές ανάλογες καταστάσεις και πως ίσως στα σκυλιά αρέσει αυτή η ιδιαίτερη οσμή των χαρτονομισμάτων» λέει η Κάρι. 

Ο διευθυντής τούς καθησύχασε πως η τράπεζα μπορούσε να δεχτεί τα «μονταρισμένα» χαρτονομίσματα στα οποία ήταν ορατός ο σειριακός αριθμός. 

Κάπως έτσι, το ζευγάρι επιστράτευσε το χιούμορ και την υπομονή του, αρχίζοντας να μαζεύει τα μασημένα χαρτονομίσματα από το πάτωμα αρχικά κι έπειτα από τον εμετό και τα κόπρανα του Σεσίλ, ξεπλένοντάς τα και «συναρμολογώντας» τα ώστε να θυμίζουν κάπως την πρότερη κατάστασή τους. 

«Ποτέ δεν φαντάστηκα πως θα βρισκόμουν στη θέση να ξεπλένω χρήμα, αλλά προφανώς ποτέ δεν είναι αργά για την πρώτη φορά» λέει αστειευόμενη η Κάρι. 

Τι κάνεις όταν ο σκύλος σου φάει 4.000 δολάρια; Κυριολεκτικά ξέπλυμα χρήματος-1
Οι Λο έκαναν κυριολεκτικά ξέπλυμα χρήματος για να μπορέσουν να ανακτήσουν μέρος από τις οικονομίες τους – Φωτ.: Facebook

«Περιμέναμε τον σκύλο να πάει να κάνει την ανάγκη του για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε κι άλλα κομμάτια. Γελούσαμε με τον παραλογισμό της κατάστασης» προσθέτει ο Κλέιτον. 

Οταν η εφημερίδα Pittsburgh City Paper έγραψε για το τι συνέβη, η Κάρι αγκάλιασε τον Σεσίλ και του διάβασε το άρθρο σαν παραμύθι για ύπνο.

«Δεν μπορούσαμε να του θυμώσουμε – είναι ένας πολύ αξιαγάπητος σκύλος. Ο κόσμος συχνά μας λέει ότι υπάρχει ένας άνθρωπος παγιδευμένος μέσα στον σκύλο μας» λέει με τρυφερότητα η ίδια.

Τι κάνεις όταν ο σκύλος σου φάει 4.000 δολάρια; Κυριολεκτικά ξέπλυμα χρήματος-2
O Σεσίλ κουτάβι – Φωτ.: Clayton, Carrie Law

Εκείνη και ο σύζυγός της κατάφεραν να ανακτήσουν περίπου 1.800 δολάρια από τα περιττώματα του Σεσίλ στην πίσω αυλή, αυξάνοντας το συνολικό ποσό σε 3.550 δολάρια.

«Κρατήσαμε τουλάχιστον ένα από τα σκισμένα χαρτονομίσματα για να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα έργο τέχνης και να το κορνιζάρουμε ως τεκμήριο ενθύμησης» λέει η Κάρι. Και προσθέτει βιαστικά: «Οχι ότι θα το ξεχάσουμε ποτέ…». 

Πηγή: Washington Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή