Βρετανία: Ο Σούνακ «προτείνει» εκλογές στο δεύτερο εξάμηνο του 2024

Βρετανία: Ο Σούνακ «προτείνει» εκλογές στο δεύτερο εξάμηνο του 2024

«Η υπόθεση εργασίας μου είναι ότι θα έχουμε γενικές εκλογές το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους», είπε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην κεντρική Αγγλία. Το αργότερο που θα μπορούσαν να διεξαχθούν νόμιμα οι επόμενες εκλογές είναι στις 28 Ιανουαρίου 2025

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να διεξαγάγει τις εθνικές εκλογές το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

«Η υπόθεση εργασίας μου είναι ότι θα έχουμε γενικές εκλογές το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και εν τω μεταξύ έχω πολλά με τα οποία θέλω να ασχοληθώ», είπε ο Σούνακ σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην κεντρική Αγγλία.

«Θέλω να συνεχίσω, να διαχειριστώ σωστά την οικονομία και να μειώσω τους φόρους… Θέλω επίσης να συνεχίσω να αντιμετωπίζω την παράνομη μετανάστευση. Εχω πολλά να κάνω και είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω να φέρνω αποτελέσματα για τον βρετανικό λαό», πρόσθεσε.

Κατά την επίσκεψή του σε ένα κοινοτικό κέντρο στο Μάνσφιλντ, ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε από έναν υποστηρικτή του πώς θα μπορούσε να περάσει καλύτερα το μήνυμά του στους ψηφοφόρους, λέγοντας ότι η αδελφή του, κάποτε πιστή ψηφοφόρος των Συντηρητικών, δεν θα υποστήριζε το κόμμα φέτος.

«Θα βγω ο ίδιος έξω και θα μιλήσω γι’ αυτό», δήλωσε ο Σούνακ. «Θα το βλέπετε αυτό από εμένα κάθε εβδομάδα από τώρα μέχρι τις επόμενες εκλογές, να είμαι έξω και να μιλάω στους ανθρώπους σε όλη τη χώρα για το πώς προσπαθούμε να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη», συμπλήρωσε.

Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν εικασίες ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να προκηρύξει τις εκλογές για τον Μάιο, όταν θα διεξαχθούν οι τοπικές εκλογές.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, κατηγόρησε τον Σούνακ ότι «καταλαμβάνει την Ντάουνινγκ Στριτ επί μήνες, αμφιταλαντεύεται και καθυστερεί, ενώ η χώρα θέλει αλλαγή». Είπε ότι τόσο η χώρα όσο και το Εργατικό Κόμμα είναι έτοιμοι για εκλογές.

Επισημαίνεται πως το αργότερο που θα μπορούσαν να διεξαχθούν νόμιμα οι επόμενες εκλογές είναι στις 28 Ιανουαρίου 2025.

Πηγή: Reuters, BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή