«Υστατο χαίρε» στον Ζακ Ντελόρ

«Υστατο χαίρε» στον Ζακ Ντελόρ

Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πατέρας του ευρώ και υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 1995, απεβίωσε στις 27 Δεκεμβρίου σε ηλικία 98 ετών

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Εμανουέλ Μακρόν απέτισε νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, εθνικό φόρο τιμής στη μνήμη του αποβιώσαντος στις 27 Δεκεμβρίου πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ, ο οποίος «συμφιλίωσε τη Γαλλία με την Ευρώπη» και «την Ευρώπη με το μέλλον της».

«Ο Ζακ Ντελόρ ουδέποτε κουράστηκε να εξερευνά για να συμφιλιώνει, ως ιχνηλάτης, να ανοίγει εναλλακτικές επιλογές, να χτίζει γέφυρες», δήλωσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους στην αυλή του Μεγάρου Ενβαλίντ (Μέγαρο των Απομάχων), στη διάρκεια της επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε παρουσία πολυάριθμων Ευρωπαίων ηγετών.

Πατέρας του ευρώ

Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πατέρας του ευρώ και υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 1995, απεβίωσε στις 27 Δεκεμβρίου σε ηλικία 98 ετών.

Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος είχε ήδη χαιρετίσει τον «ακούραστο πρωτεργάτη της Ευρώπης μας», επέλεξε να του απονείμει εθνικό φόρο τιμής στην αυλή του Μεγάρου των Απομάχων.

Στη διάρκεια της τελετής, μετά τον επικήδειο από τον Εμανουέλ Μακρόν, το προσκλητήριο των νεκρών, την ενός λεπτού σιγή και την ανάκρουση της Μασσαλιώτιδας, του γαλλικού εθνικού ύμνου, επρόκειτο να ηχήσει και η Ωδή στη Χαρά, ο ευρωπαϊκός ύμνος ερμηνευμένος από την ορχήστρα της Προεδρικής Φρουράς, όπως είχε ανακοινωθεί χθες, Πέμπτη, από το γαλλικό Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων.

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT