Ποντίκι «Μαρί Κόντο»: Συγυρίζει κάθε βράδυ τον πάγκο… ακατάστατου συνταξιούχου

Ποντίκι «Μαρί Κόντο»: Συγυρίζει κάθε βράδυ τον πάγκο… ακατάστατου συνταξιούχου

«Δεν μπαίνω καν στον κόπο να συμμαζεύω πλέον, καθώς ξέρω πως θα το φροντίσει εκείνο. Αφήνω τα πράγματα έξω από το κουτί και το πρωί βρίσκονται στη θέση τους – 99 φορές στις 100 το ποντίκι θα τακτοποιήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O φωτογράφος άγριας ζωής, Ρόντι Χόλμπρουκ, παρατήρησε μια ημέρα κάτι ασυνήθιστο στην αποθήκη: Τα πράγματα που άφηνε το βράδυ σκόρπια στον πάγκο, το πρωί βρίσκονταν με κάποιο τρόπο τακτοποιημένα στη θέση τους. 

Ο Χόλμπρουκ από το Μπιλθ Γουέλς της Ουαλίας έστησε μια κάμερα παρακολούθησης με νυχτερινή λήψη πάνω στον πάγκο εργασίας του για να δει τι συμβαίνει και έμεινε εμβρόντητος από την εξέλιξη: Οπως ο Ρατατούης στην ομώνυμη ταινία μαγειρεύει κρυφά στην κουζίνα ενός εστιατορίου, έτσι και ο πραγματικός «ξάδελφός» του «συγύριζε» τα βράδια την αποθήκη του 75χρονου.

«Αυτό συνέβαινε για μήνες. Τον βάφτισα Ουαλικό Νοικοκύρικο Ποντίκι. Στην αρχή παρατήρησα πως η τροφή που έβγαζα για τα πουλιά κατέληγε σε κάποια παλιά παπούτσια που φύλαγα στο υπόστεγο, οπότε έστησα μια κάμερα» λέει ο συνταξιούχος ταχυδρόμος στο BBC.

Στις εικόνες το τακτικό τρωκτικό φαίνεται να μαζεύει μανταλάκια, φελλούς, παξιμάδια και βίδες, τοποθετώντας τα σε ένα κουτί στον πάγκο εργασίας του Χόλμπρουκ. 

Ο 75χρονος υπέκυψε, δε, στον πειρασμό να πειραματιστεί με διάφορα αντικείμενα που άφηνε επίτηδες έξω για να δει αν το ποντίκι ανταποκρινόταν στην πρόκληση… νοικοκυροσύνης. Και πράγματι, το νυκτόβιο πλάσμα δεν πτοήθηκε, καταγράφηκε να μεταφέρει ακόμη και καλώδια

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν το είδα να τα τακτοποιεί» παραδέχεται την κατάπληξή του ο Χόλμπρουκ. 

«Μετέφερε κάθε είδους μπιχλιμπίδι μέσα στον κουτί, από κομμάτια πλαστικού έως παξιμάδια και βίδες. Δεν μπαίνω καν στον κόπο να συμμαζεύω πλέον, καθώς ξέρω πως θα το φροντίσει εκείνο. Αφήνω τα πράγματα έξω από το κουτί και το πρωί βρίσκονται στη θέση τους – 99 φορές στις 100 το ποντίκι θα συμμαζέψει κατά τη διάρκεια της νύχτας» λέει ο ίδιος. 

Πηγή: Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή