Empire Navigation: Δεν υπάρχει επαφή με το πλήρωμα – Απενεργοποιημένο το σύστημα επικοινωνιών

Empire Navigation: Δεν υπάρχει επαφή με το πλήρωμα – Απενεργοποιημένο το σύστημα επικοινωνιών

Στο αγκυροβόλιο του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν βρίσκεται το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο St Nikolas

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο αγκυροβόλιο του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν βρίσκεται το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο St Nikolas, σημαίας Νήσων Μάρσαλ, της εταιρείας Empire Navigation, που κατελήφθη από ομάδα ενόπλων στα ανοιχτά του Ομάν.

Τη θέση του πλοίου επιβεβαίωσε με νέο ενημερωτικό της σημείωμα το απόγευμα της Παρασκευής η διαχειρίστρια εταιρεία, προσθέτοντας ότι έως αυτή τη στιγμή δεν έχει καταφέρει να έρθει σε άμεση επαφή με το πλήρωμα, μετά την κατάληψη, καθώς το σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών έχει απενεργοποιηθεί από τους απαγωγείς.

Προσθέτει ότι από την πρώτη στιγμή που σημειώθηκε το συμβάν ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες ελληνικές και διεθνείς αρχές καθώς και οι συγγενείς των μελών του πληρώματος. Στο ελληνόκτητο τάνκερ επιβαίνουν 20 άτομα πλήρωμα (19 υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας Ελληνας δόκιμος).

Υπενθυμίζεται πως το δεξαμενόπλοιο είχε φορτώσει τις προηγούμενες ημέρες στην Μπάσρα (Ιράκ) φορτίο περίπου 145.000 κ.μ. αργού πετρελαίου με προορισμό την Αλιάγα (Τουρκίας), μέσω της διώρυγας του Σουέζ. Ο ναυλωτής του πλοίου είναι η Tupras.

Από την πλευρά της, η εταιρεία έχει δηλώσει ότι ζήτησε επισήμως την Πέμπτη βοήθεια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να ανακτήσει τον έλεγχο του σκάφους της. 

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για να το αρπάξουν, καμία απολύτως. Πρέπει να το αφήσουν να φύγει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για την εθνική ασφάλεια, Τζον Κίρμπι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή