Περιοδεία Μαργαρίτη Σχοινά στην Κεντρική Ασία

Περιοδεία Μαργαρίτη Σχοινά στην Κεντρική Ασία

Την πρώτη αποστολή μέλους του Κολλεγίου των Επιτρόπων στις πέντε χώρες της Κεντρικής Ασίας πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη αποστολή μέλους του Κολλεγίου των Επιτρόπων στις πέντε χώρες της Κεντρικής Ασίας πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Συγκεκριμένα και σε διάστημα τριών ημερών θα βρεθεί και θα συναντηθεί με προέδρους και εκπροσώπους κυβερνήσεων του Καζακστάν, του Κιργιστάν, του Τατζικιστάν, του Ουζμπεκιστάν και του Τουρκμενιστάν. Στόχος της περιοδείας είναι η έναρξη διαλόγου υψηλού επιπέδου ώστε να ενισχυθεί η εταιρική σχέση Ε.Ε. – Κεντρικής Ασίας, αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν.

Το ταξίδι του αντιπροέδρου της Κομισιόν πάντως έρχεται σε συνέχεια της 19ης συνάντησης σε υπουργικό επίπεδο Ε.Ε. – Κεντρικής Ασίας και του αντίστοιχου φόρουμ Global Gateway, ενώ θα δώσει την ευκαιρία ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα το φόρουμ επενδυτών για τη διασυνδεσιμότητα Ε.Ε. – Κεντρικής Ασίας στον τομέα των μεταφορών, που θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Σχοινάς επισκέφθηκε χθες το Καζακστάν και το Κιργιστάν. Στην Αστάνα συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο και πρωθυπουργό της χώρας Αλιχάν Σμαΐλοφ και τον υπουργό Μεταφορών, καθώς και τον πρόεδρο της Γερουσίας, ενώ στο Μπισκέκ είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο Σαντίρ Τζαπάροφ, τον πρωθυπουργό Ακιλμπέκ Ζαπάροφ και τον υπουργό Εξωτερικών, Γεενμπέκ Κουλουμπάεφ.  

Σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν θα βρεθεί στο Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν, αντίστοιχα. Στην Τασκένδη, μετά τη συνάντησή του με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, θα έχει συνομιλίες με φοιτήτριες από το Αφγανιστάν, προκειμένου να σταλεί ισχυρό μήνυμα στήριξης της Ε.Ε. προς τις Αφγανές γυναίκες.

Η περιοδεία του κ. Σχοινά στην Κεντρική Ασία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με την επίσκεψή του στο Τουρκμενιστάν, όπου θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή