Ο Αλτμαν συνδέει το μέλλον της ΑΙ με την πυρηνική σύντηξη

Ο Αλτμαν συνδέει το μέλλον της ΑΙ με την πυρηνική σύντηξη

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ενεργειακή επάρκεια είναι το κλειδί για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Αλτμαν, μιλώντας την Τρίτη σε εκδήλωση του Bloomberg στο περιθώριο της ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Ο Αλτμαν υποστήριξε ότι είναι απαραίτητη μια ενεργειακή καινοτομία προκειμένου να προχωρήσει η ΑΙ, η οποία θα καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από ό,τι περίμεναν.

Τόνισε δε ότι η πιο φιλική προς το κλίμα πηγή ενέργειας, ιδιαίτερα η πυρηνική σύντηξη ή η ηλιακή ενέργεια και αποθήκευση, είναι ο δρόμος προς τα εμπρός για την τεχνητή νοημοσύνη.

«Δεν υπάρχει τρόπος να πάμε παρακάτω χωρίς μια σημαντική ανακάλυψη», είπε και πρόσθεσε: «Αυτό μας παρακινεί να επενδύσουμε περισσότερο στην πυρηνική σύντηξη».

Το 2021, ο Σαμ Αλτμαν επένδυσε προσωπικά 375 εκατομμύρια δολάρια στην ιδιωτική αμερικανική εταιρεία πυρηνικής σύντηξης Helion Energy, η οποία έκτοτε υπέγραψε συμφωνία για την παροχή ενέργειας στη Microsoft.

Η Microsoft είναι ο μεγαλύτερος οικονομικός υποστηρικτής της OpenAI, παρέχοντάς της πόρους.

Ο Αλτμαν ευχήθηκε ο κόσμος να αγκαλιάσει την πυρηνική σχάση και ως πηγή ενέργειας.

Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή