Το ΝΑΤΟ χρειάζεται «μετασχηματισμό», λέει ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος

Το ΝΑΤΟ χρειάζεται «μετασχηματισμό», λέει ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος

O επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ κάλεσε τη Δύση να αλλάξει νοοτροπία για να ανταποκριθεί σε μία εποχή κατά την οποία όλα μπορεί να συμβούν ανά πάσα στιγμή

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ κάλεσε σήμερα, Τετάρτη, τη Δύση να αλλάξει τη νοοτροπία της, για να ανταποκριθεί σε μία εποχή κατά την οποία όλα μπορεί να συμβούν οποτεδήποτε.

«Χρειαζόμαστε πολεμικό μετασχηματισμό του ΝΑΤΟ» είπε ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής της συμμαχίας, Ολλανδός ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, καθώς μιλούσε σε συνάντηση των επικεφαλής εθνικής άμυνας των κρατών-μελών στις Βρυξέλλες.

«Πρέπει να περιμένουμε το απροσδόκητο»

«Η εποχή κατά την οποία τα πάντα ήταν άφθονα, προβλέψιμα, ελεγχόμενα και επικεντρωμένα στην αποτελεσματικότητα» παρήλθε, εξήγησε ο ίδιος.

Πρόσθεσε ότι «τώρα θα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία, καθώς έχουμε εισέλθει σε μία εποχή στην οποία τα πάντα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή», τονίζοντας πως «είναι μία εποχή κατά την οποία πρέπει να περιμένουμε το απροσδόκητο, για να είμαστε απόλυτα αποτελεσματικοί».

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή